Corpul de control al premierului începe verificări în spitale. Sunt vizate contractele pentru dezinfectanți

| 12 mai, 14:28

Corpul de control al Guvernului verifică achizițiile pentru dezinfectanţi încheiate între spitale şi firma Hexi Pharma.

Vor fi făcute controale în mai multe spitale din țară care au avut contracte cu Hexi Pharma. Va fi ales „un eșantion de unități medicale cât mai reprezentative, să vedem de ce Hexi Pharma era un actor atât de important”, a spus Valentin Mircea, șeful Corpului de control al premierului. Acesta nu a dorit să spună în câte spitale vor fi făcute controale.

Hexi Pharma deține aproximativ 40% din piața dezinfectanților.

Valentin Mircea a explicat și cum se vor face controalele privind achizițiile. În cazul licitațiilor, vor fi verificate caietele de sarcină, iar în cazul achizițiilor directe, vor fi verificate documentele de atribuire. Astfel se va vedea cum de anumite unități medicale au ajuns să cumpere cu precădere produse biocide de la Hexi Pharma.

Vor fi însă verificate și contractele de achiziții încheiate cu alți furnizori.

Acțiunea de control se desfășoară în paralel cu ancheta deschisă de Parchetul General după izbucnirea scandalului dezinfectanților.

Mai multe surse citate de presă au vorbit despre licitații trucate câștigate de Hexi Pharma.

Valentin Mircea a refuzat să spună dacă la Guvern au ajuns informări de la SRI referitoare la problema dezinfectanților din spitale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ