Cosmin Olăroiu, numit selecționer al echipei Arabiei Saudite

| 16 dec, 2014

Antrenorul român Cosmin Olăroiu va conduce naționala de fotbal a Arabiei Saudite la Cupa Asiei pe Națiuni de luna viitoare, în Australia, după ce prințul moștenitor din Dubai, șeicul Hamdan bin Mohammed, a fost de acord să îl elibereze de sub contractul cu formația Al-Ahli, din Emiratele Arabe Unite, relatează Reuters.

Fostul fotbalist va sta ultima oară pe banca echipei Al-Ahli, al cărei președinte este șeicul, sâmbătă, înainte de a se alătura triplei campioane a Asiei.

''Treaba mea este să pregătesc echipa Arabiei Saudite pentru Cupa Asiei, dar nu mă voi gândi la altceva până la partida lui Al-Ahli cu Baniyas'', a declarat Olăroiu, luni, pentru cotidianul The National din Emirate, după victoria cu scorul de 2-1 în fața formației Al-Wahda, în campionat.

''A fost o decizie luată de către președintele clubului și trebuie să o respect'', a explicat tehnicianul.

''Al-Ahli nu a avut până acum un sezon prea bun, dar dar sunt bucuros pentru cele trei puncte luate cu Wahda și sper că dacă vom câștiga meciul cu Baniyas vom fi într-o poziție mai bună, pentru cine va urma în locul meu la echipă'', a mai spus Olăroiu.

Cosmin Olăroiu, fost antrenor al Stelei, este un tehnician de succes în zona Golfului, după ce a câștigat titlul în Arabia saudită cu Al-Hilal, în 2008, Qatar Stars Cup cu Al-Sadd în 2010, înainte de a pleca în Emiratele Arabe Unite, unde a luat două titluri de campion cu Al-Ain, plus unul cu Al-Ahli, sezonul trecut.

Olăroiu a preluat-o pe Al-Ahli Dubai în luna iulie a anului trecut, semnând un contract pe trei ani și i-a condus la câștigarea titlului Ligii Golfului Arab. În prezent, Al-Ahli se află pe locul șase în campionat, după 12 etape, la cinci puncte de lider.

Cosmin Olăroiu ar putea reveni la Al-Ahli după Cupa Asiei (9-31 ianuarie), în care naționala saudită se află în Grupa B, alături de China, Uzbekistan și Coreea de Nord.

Românul îl înlocuiește la naționala Arabiei Saudite pe spaniolul Juan Ramon Lopez Caro (ex-FC Vaslui), care a fost demis luna trecută după ce saudiții au pierdut acasă, cu 1-2, finala Cupei Golfului, în fața echipei Qatarului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ