Consumatorii vulnerabili vor primi în această iarnă ajutoare de la 48 lei la 240 lei/lună

| 29 iul, 2013

Consumatorii vulnerabili care câştigă mai puţin de 155 de lei pe lună vor primi iarna următoare ajutoare de la stat în valoare de 240 de lei, conform unui proiect al Guvernului. Cuantumul sprijinului scade unui venit mai mare. Cel mai mic ajutor este de 48 de lei şi se oferă unui venit de maxim 615 lei/persoană.

"Începând cu 1 iulie 2013 preţurile la gaze naturale şi la energie electrică au crescut, ceea ce determină cheltuieli suplimentare pentru gospodăriile cu venituri reduse. În perioada sezonului rece 2013 -2014, cheltuielile cu încălzirea vor fi mai ridicate faţă de sezonul rece anterior", se spune în Nota de Fundamentare a unui Proiect de Ordonanta de Urgenţă. Limita de venituri până la care vor fi acordate ajutoarele a fost stabilită la 615 lei/persoană. Ajutoarele vor varia între 240 lei pentru familiile/persoanele cu venituri până la 155 lei/persoană şi 48 lei pentru  cei cu venituri de până la 615 lei/persoană.

Aceste sume vor acoperi între 20 şi 100% dintr-un consum maxim de aproximativ 16 kwh/zi .

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ