Cotele apelor Dunării, cele mai mici din ultimii zece ani în această perioadă

| 05 ian, 16:59

Barjele care circulă pe Dunăre în dreptul Portului Giurgiu practică o încărcătură aproape la jumătate din capacitate în condiţiile în care cotele apelor Dunării sunt de minus 45 de centimetri şi au în continuare tendinţa de scădere cu încă şase centimetri, conform datelor furnizate de Dispeceratul Portului Giurgiu.

Conform acestuia, cotele apelor Dunării la Giurgiu sunt cele mai mici din ultimii zece ani de zile în această perioadă a anului. 

Navigaţia se desfăşoară cu atenţionare privind pescajul navelor care nu trebuie să depăşească 1,8-1,9 metri în condiţiile în care la cote mai mari ale Dunării pescajul este de peste doi metri, practic barjele practicând o încărcătură aproape la jumătate din capacitate, conform Dispeceratului Portului. 

În acest moment, în zona Zimnicea,la kilometrul 567, la kilometrul 399 între Călăraşi şi Olteniţa şi la kilometrul 533 plus 500 de metri mai multe barje sunt puse pe uscat şi aşteaptă împingătoare puternice pentru a le repune în navigaţie. A

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ