Cotidianul britanic Financial Times va publica din 2014 doar câte o singură ediţie tipărită

| 09 oct, 2013

Cotidianul economic britanic 'Financial Times' (FT) va publica doar câte o singură ediţie tipărită din primăvara lui 2014, aceasta fiind una dintre măsurile luate în cadrul unei strategii de reorganizare ce va acorda întâietate formatului online, transmite EFE miercuri.

Schimbările pentru adaptarea cotidianului la era digitală au fost anunţate marţi de directorul publicaţiei, Lionel Barber, într-un comunicat preluat de ziarul britanic The Guardian. Barber a precizat că FT, publicaţia a cărei primă ediţie a apărut pe 2 ianuarie 1893, 'va lansa o singură ediţie, un produs global tipărit, din prima jumătate a lui 2014'. 'Procesul de publicare a ziarelor din anii 70, cu modificări continue ale multiplelor ediţii din timpul nopţii, a murit', le-a explicat directorul FT angajaţilor săi, spunând că 'pe viitor, produsul tipărit va deriva din oferta web şi nu invers'.

Ziarul îşi va păstra formatul tipărit, dar va avea numeroase calităţi ale revistelor. În timp ce redactorii de ştiri şi reporterii se vor concentra mai mult pe furnizarea 'de ştiri într-un anumit context' şi pe 'valoarea adăugată', ziariştii FT vor trebui să rămână 'credincioşi' jurnalismului de investigaţie, potrivit comunicatului citat.

Berber, care conduce 'Financial Times' de peste şapte ani, a supervizat numeroase schimbări în tot acest timp în producţia formatului tipărit al cotidianului, de la adoptarea primei strategii digitale a acestuia. Anul trecut abonamentele online ale FT le-au depăşit pe cele pentru ediţia tipărită, iar în prezent publicaţia are cu 100.000 de abonamente online mai mult decât versiunea sa print, a spus Berber.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ