Cozmin Guşă: Patru evenimente cruciale pentru democrația din România cad în aceeaşi zi

| 17 dec, 20:49

Patru evenimente extrem de importante pentru democraţia din România au loc în aceeaşi zi, atrage atenţia consultantul politic Cozmin Guşă. Ce se întâmplă miercuri, 19 decembrie: termenul în procesul lui Dragnea, moţiunea de cenzură, decizia CCR pe protocoalele secrete şi continuarea şedinţei CSAT.

Consultantul politic a vorbit, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, duminică seara, despre faptul că miercuri, 19 decembrie, va fi o zi importantă pentru democrația din România:

"Miercuri, pe 19 decembrie, sunt 4 evenimente care ar putea să fie de mare relevanță pentru democrația din România, dar sunt gata să pun pariu cu orice m-ar provoca, că nu vor avea nicio relevanță.

1. Dragnea are înfățișare la Înalta Curte și dacă acel complet va administra niște probe va merge mai departe cu acel complet. Eu sunt gata sa pariez că Dragnea va beneficia de o amânare la Înalta Curte miercuri și va beneficia, inclusiv, de un alt complet din 2019, când altfel se scriu treburile. Deci, Dragea nu va avea nicio problemă.

2. Moțiunea, în principiu, tot miercuri, pe 19. Nu va trece. Este evident că nu va trece, siguranța și vacanța plăcută pe care Dragnea a urat-o colegilor săi ne arată că totul a fost negociat. Și repet, acea șarjă clar trădătoare a lui Ludovic Orban care nici nu își punea în gând să susțină vreun premier de la PSD din dorința de a mai câștiga niște voturi, ne sugerează blatul. Deci, nici cu moțiunea nu se va împiedica.

3. Există un punct trei mult mai fierbinte care explică relativa nepăsare a lui Dragnea în fața amnistiei și grațierii. Punctul 3, care se va întâmpla tot miercuri, este legat de ședinta CCR a Curții Constituționale a României, în care s-ar putea să aflam că toate dosarele instrumentate în baza protocoalelor SRI DNA vor cădea. Și că acele interceptări nu mai sunt valabile. Și atunci, dacă se va întâmpla asta, o parte importantă dintre cei din PSD sau alții din PNL, nici nu vor mai avea nevoie de amnistie și grațiere, pentru că toate acele procese de care le este frică, procese grave foarte multe dintre ele, ele se vor reinstrsumenta fără acele interceptări, fără acele probe care nu ar mai fi admise și atunci marea majoritare dintre ei vor scapa.

4. Punctul 4 cred că este punctul care îi dă cea mai mare siguranță lui Liviu Dragnea, de aici își trage el seva, energia, entuziasmul, glumele în cascadă. Ședința CSAT întreruptă săptămâna asta și reluată tot miercuri, pe 19. Această ședință are legătură și cu îndemnul lui Marian Oprișan către SRI și către SIE și cu îndemnul lui Liviu Dragnea de pace, de reconstrucție, de patriotism, de coagulare a ofițerilor care sunt patrioți, în jurul său și al majorității sale și al partidului său. În CSAT este cuiul lui Pepelea, dar vom vedea ce se va întâmpla, pentru că deocamdată nu ne-a explicat nimeni de ce acel CSAT a durat atât de mult, de ce a fost întrerupt și de ce domnul Iohannis a stat într-un tete a tete atât de prelungit cu Viorica Vasilica", a spus Gușă.

Tag-uri: cozmin gușă
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ