Crăciun (BCR Pensii):În caz de Brexit, trebuie să ne aşteptăm ca investitorii să vândă activele româneşti, inclusiv leii

| 22 iun, 18:21

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar determina investitorii să vândă activele cu profil de risc ridicat, respectiv cele din ţările emergente, printre care şi România, fapt care ar putea determina deprecierea acestor active, inclusiv a leului românesc, susţine directorul general al BCR Pensii, Radu Crăciun.

'Investitorii ne-au dat semnale încă de săptămâna trecută în legătură impactul negativ pe care un Brexit l-ar avea cel puţin pe termen scurt asupra activelor cu un profil de risc mai ridicat. În această categorie intră şi activele ţărilor emergente, precum şi România, motiv pentru care trebuie să ne aşteptăm la tendinţa investitorilor de a vinde activele româneşti fie ele acţiuni, titluri de stat sau lei', a declarat Crăciun, pentru AGERPRES. 

El mizează, însă, pe intervenţia Băncii Naţionale a României (BNR) pentru a tempera o eventuală scădere a monedei naţionale. 'Mă aştept ca BNR să apară la nevoie în piaţă pentru a limita deprecierea leului şi a asigura lichiditate pe piaţa monetară', a explicat Radu Crăciun. 

În schimb, acesta consideră că este puţin probabil ca investitorii străini strategici să se retragă din România, în cazul unui Brexit, dar nici cei noi nu se vor grăbi să investească în ţara noastră. 'Nu cred că e cazul să ne aşteptăm la investitori strategici care să părăsească România, dar percepţia acută de impredictibilitate a evoluţiilor economice viitoare din UE va face probabil multe companii internaţionale să îşi amâne planurile de investiţii sau extindere', a mai spus directorul BCR Pensii. 

Cu privire la un posibil impact al ieşirii Marii Britanii din UE asupra balanţei comerciale a României, Radu Crăciun este de părere că aceasta va rămâne în continuare mai degrabă sub impactul cererii agregate interne care va continua să pună presiune în direcţia adâncirii deficitelor externe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ