Craiova și-a depus candidatura la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021

| 12 oct, 09:48

Municipiul Craiova s-a înscris oficial în competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, iar sloganul sub care candidează este "Play IntenCity".

Potrivit unui comunicat al Asociației Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021, cuvântul "play" din limba engleză are mai multe sensuri, iar "IntenCity" a fost inventat special pentru Craiova, este înregistrat ca marcă și are semnificația orașului în care se trăiește și se face totul cu intensitate.

'Sloganul "Play IntenCity" este sloganul care se potrivește cel mai bine craiovenilor, în special, și oltenilor, în general. Celor care gândesc, acționează și se mișcă foarte repede. Conceptul Play IntenCity este despre viață trăită la intensitate maximă, despre lucruri făcute cu și din pasiune, despre oameni cu neliniști creatoare, purtători ai unui tezaur cultural valorificat la scară europeană, ce-și trăiesc prezentul și își construiesc viitorul într-o Europă a tuturor', afirmă Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, potrivit comunicatului ACCEC 2021.

Dosarul de candidatură cuprinde informații și strategii despre Craiova și despre viziunea sa pentru anul 2021, acoperind cele șase categorii care corespund dispozițiilor prevăzute la articolul 5 din Decizia nr.445/2014/UE: 1. Contribuția la strategia pe termen lung; 2. Dimensiunea europeană; 3. Conținutul cultural și artistic; 4. Capacitatea de a produce rezultate; 5. Implicarea publicului; 6. Gestionarea.

Juriul va evalua mai întâi dosarele depuse, urmând ca Ministerul Culturii, în calitate de autoritate națională responsabilă de organizarea și gestionarea competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021 în România, să organizeze întâlnirea de preselecție, pentru adoptarea listei scurte a orașelor candidate la titlul menționat anterior, în perioada 7-10 decembrie 2015. În cadrul acestei întâlniri, juriul va pune întrebări suplimentare reprezentanților fiecărui oraș candidat, pe baza dosarului depus și pe baza audierii în raport cu obiectivele acțiunii 'Capitală europeană a culturii' și cu criteriile menționate în apelul pentru depunerea candidaturilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ