Creditorii Hidroelectrica au aprobat planul de reorganizare. Ieşirea din insolvenţă, pe 26 iunie

| 18 iun, 2013

Planul de reorganizare al Hidroelectrica a fost aprobat, marţi, de Adunarea creditorilor, a declarat, pentru AGERPRES, Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

'Adunarea creditorilor, cu o majoritate de peste 98%, a votat planul de reorganizare. În ceea ce priveşte ieşirea din insolvenţă este o dată posibilă 26 iunie. O să cerem mâine dimineaţă (miercuri - n.r.) judecătorului sindic confirmarea planului de reorganizare. Sperăm să accepte cererea noastră de ieşire din insolvenţă', a spus Borza.

În data de 5 iunie, acţionarii Hidroelectrica au aprobat în Adunarea Generală procesul de restructurare a societăţii, din 13 sucursale compania urmând să rămână cu şapte, iar numărul de posturi să fie redus cu circa 300 la nivelul societăţii. Economia estimată la fondul de salarii va fi de circa şase milioane euro/an, conform unui comunicat al societăţii.

Prin reorganizare, sucursalele Oradea, Sibiu, Slatina, Târgu Jiu, Buzău, Caransebeş sunt transformate în uzine şi integrate în sucursalele Cluj, Sebeş, Râmnic Vâlcea, Porţile de Fier, Curtea de Argeş şi Haţeg. A şaptea sucursală este Bistriţa, care a preluat de la SH Buzău centralele Calimăneşti şi Movileni.

'Comasarea sucursalelor va conduce la o mai mare competitivitate a producătorului de energie prin reducerea costurilor de exploatare şi va garanta o profitabilitate crescută a societăţii în contextul evoluţiei descrescătoare a preţului megawatt-ului în piaţă pe fondul creşterii producţiei de energie electrice în România şi al scăderii consumului', consideră administratorul judiciar al societăţii, Euro Insol.

În urma restructurării, posturile de conducere vor fi reduse de la 52 la 34. Vor fi desfiinţate şase posturi de director de sucursală; şase posturi de director adjunct economic şi 4 posturi de director de uzină. De asemenea, şase posturi de director adjunct producţie sucursale se transformă în inginer şef uzină, iar un post director de uzină se transformă în post de inginer şef uzină. Deoarece Uzina Hidroelectrică Vidraru devine Secţia exploatare Vidraru, iar Uzina Hidroelectrică Mariselu devine Secţia exploatare Someş-Tisa, două posturi de inginer şef uzină vor fi desfiinţate. Estimarea reducerii cheltuielilor din reducerea posturilor de conducere este de aproximativ 3,1 milioane lei/ an. 

Începând cu 20 iunie 2012, numărul de personal al societăţii a scăzut de la 5.239 la 4.866 la data de 30 aprilie 2013. În această perioadă, personalul a părăsit organizaţia pe cale naturală (pensionări limită de vârstă, pensionari anticipate şi anticipat parţiale, de invaliditate etc.) dar şi în urma a două valuri de concedieri care au avut loc în ianuarie 2013 (151 salariaţi) şi mai 2013 (304 salariaţi).

În cadrul acestui proces de reorganizare, prin comasarea sucursalelor vor fi concediaţi circa 150 salariaţi ca urmare a reducerii posturilor prin aplatizarea structurilor organizatorice. Va scădea astfel numărul de personal TESA cu aproximativ 24% faţă de data de 20 mai 2013, dată la care a fost efectuat al doilea val de concedieri.

Euro Insol estimează că numărul angajaţilor va scădea de la 4.556 de persoane la 20 mai 2013, până la 4.406 de salariaţi după procesul de comasare.

De la intrarea în insolvenţă, numărul total de personal se reduce cu circa 16%, scăderea cea mai importantă înregistrându-se pe palierul TESA, în condiţiile în care activitatea societăţii a fost organizată pe procese, asigurându-se standardizarea şi centralizarea unor activităţi la sediul central al societăţii. Personalul TESA a scăzut cu 36% faţă de 20 iunie 2012.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în data de 20 iunie 2012, cu peste 4,4 miliarde de lei datorii şi cu pierderi de 350 milioane de lei după primul semestru al anului 2012.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ