Crescătorii de ovine din zonele defavorizate pot depune cererile de plată pentru 2013 până pe 15 noiembrie

| 15 oct, 2013

Producătorii de lapte și de carne de ovine și caprine din zonele defavorizate pot depune, până în data de 15 noiembrie, cererile de plată aferente anului 2013 pentru obținerea ajutor specific, de 6,5 euro pe cap de animal, finanțat din fonduri europene, a anunțat, marți, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Plafonul maxim alocat ajutorului financiar specific din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) este de 6.711.315 euro, iar cuantumul maxim de 6,5 euro/cap de animal.

Potrivit APIA, solicitanții trebuie să depună o cerere pe beneficiar pentru toate exploatațiile deținute (cu cod ANSVSA), la centrul județean APIA pe a cărui raza teritorială se află exploatația înregistrată sau exploatația cu cel mai mare număr de animale.

Beneficiarii care solicită ajutor specific pentru femele din speciile ovine/caprine trebuie să aibă un efectiv cuprins între 50 — 300 capete de femele ovine/caprine, inclusiv, pe beneficiar, iar vârsta animalelor să fie de minimum 1 an la data de 31 august a anului de solicitare. De asemenea, efectivul de animale pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie identificat și înregistrat în Registrul național al exploatațiilor — RNE la data depunerii cererii și să dețină registrul individual al exploatației completat și actualizat în conformitate cu prevederile regulamentelor europene.

Nu în ultimul rând, femelele de ovine/caprine pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie menținute, pe o perioadă de reținere de 100 zile de la termenul limită de depunere a cererilor, respectiv la adresa exploatației, situată în zone defavorizate din România, menționată în cererea de ajutor, iar beneficiarii trebuie să respecte și standardele de ecocondiționalitate aplicabile terenurilor agricole aparținând fermei și activităților agricole desfășurate la nivelul fermei, după caz, reglementate de legislație.

Campania de depunere a cererilor se desfășoară în perioada 14 octombrie — 15 noiembrie 2013. APIA va efectua un control la fața locului până la data limită a perioadei de reținere, respectiv 23 februarie 2014 inclusiv, dar poate fi efectuat și în afara perioadei de reținere, după caz, în funcție de neconformitățile rezultate în urma controlului, timp în care beneficiarii au obligația de a menține în exploatație efectivul de animale pentru care au solicitat ajutorul specific.

APIA precizează că nerespectarea condițiilor de eligibilitate poate atrage, după caz, reducerea sau excluderea de la plata ajutorului specific, respectiv penalități sau sancțiuni multianuale. Ajutorul specific pentru ovinele/caprinele de lapte și de carne din zonele defavorizate se acordă anual.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ