Crescătorii de porci acuză Guvernul, despăgubirile sunt o bătaie de joc

| 04 oct, 09:27

După haosul produs de peste porcină, apare un nou haos, de data aceasta la plata despăgubirilor pentru animalele ucise. Mai mulți crescători de porci acuză autoritățile că nu îi vor despăgubi pentru animalele omorâte din cauza virusului. În fața scandalului, reprezentanții DSVSA Ialomița recunosc că nu știu dacă interpretarea este corectă, iar ministrul Petre Daeapromite că situaţia se va rezolva, potrivit Realitatea TV.

Un telespectator Realitatea TV, din Fetești, județul Ialomița, a trimis pe [email protected]un act de la autorități, în care scrie negru pe alb că NU va primi niciun ban pentru animalele pe care le-a pierdut. Iar în aceeași situație se mai află încă 30 de consăteni.

Motivul ar fi acela că animalele sacrificate nu au fost inregistrate şi deci nu se pot intocmi documente pentru "Ne-au luat 3 porci din curte, 3 porci, doua scroafe gestante, 400 de kg si un vier de 450 de kg. (...) Nu aveam de unde să ştiu ca trebuie să mă duc să îi inregistrez undeva. Inainte venea cineva şi inteba câte capre şi porci ai," a declarat unul dintre păgubiţí.

Reprezentanții DSVSA Ialomița spun că despăgubirile NU se dau din cauză că proprietarii NU au un cod de exploatație. Însă decizia a fost luată în grabă, fără a consulta și autoritatea centrală. Așa că abia după ce au trimis înștiințările, DSVSA Ialomița a făcut o solicitare pentru a vedea dacă interpretarea este corectă.

Înrtr-o intervenţie la Realitatea TV, ministrul Agriculturii , Petre Daea, a declarat că nu ştie nimic despre codul de exploatație, dar că oricum nu are  relevanţă. "E literă de lege şi trebuie respectată de toţi. Comisia formata din 4 persoane, când ajunge în gospodăria respectivă, se şi întocmesc actele, în prezenţa proprietarului. Se transmit la ANSVSA, apoi se transmit banii in funcţie de calculele celor de la faţa locului. Dacă e o neclaritate, se poate discuta la ANSVSA," a declarat Petre Daea. Ministrul Agriculturii a garantat că situația se va rezolva și păgubiții își vor primi banii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ