Creţu: Băsescu se ascunde după chichiţe să nu-i retragă Steaua României lui Tokes

| 07 mar, 2014

Europarlamentarul PSD Corina Creţu susţine că preşedintele Traian Băsescu "nu îl lasă din braţe pe Tokes Laszlo", ascunzându-se în spatele unor "chichiţe juridice" pentru a nu-i retrage acestuia Ordinul "Steaua României".

"Eu nu renunţ şi continuu să îi solicit preşedintelui Traian Băsescu retragerea Ordinului «Steaua României» lui Tokes Laszlo. Au trecut două luni de când Consiliul de Onoare al Ordinului şi-a motivat decizia de retragere a decoraţiei, iar preşedintele tace în continuare. Nu cred că este legitim ca Băsescu să se ascundă în spatele unor chichiţe juridice şi să anunţe că aşteaptă o decizie a justiţiei. Nimic nu l-ar împiedica să-i retragă ordinul lui Tokes şi apoi să aştepte o decizie a instanţei. Nu doreşte să îl lase din braţe, fără să îşi dea seama că ar da un semnal foarte important românilor că asemenea derapaje nu sunt acceptabile", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj-Napoca, europarlamentarul PSD Corina Creţu.

Potrivit acesteia, prin tot ceea ce face, Tokes Laszlo are toate caracteristicile unui politician extremist.

"Faptul că reprezintă România în PE şi atacă România şi pe români şi principiile fundamentale ale statului român - cred că ar fi motive suficiente pentru preşedintele Băsescu de a face acest gest. Chiar dânsul în vară vorbea de ridicarea cetăţeniei pentru Tokes. Între timp, nici Ordinul «Steaua României» nu mai vrea să îl retragă", a spus Corina Creţu.

În decembrie 2009, la 20 de ani de la Revoluţie, preşedintele Traian Băsescu l-a decorat pe Tokes Laszlo cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ