Crin, alias Brutus al lui Căcărău, continuă “munca” lui Băsescu

| 17 dec, 2013

După turul de forţă al preşedintelui de miercuri, joi şi vineri îndreptat cu precădere spre Victor Ponta şi social-democraţi, presa servilă lui Traian Băsescu a colindat în toate zilele cu faptul că liberalii au fost traşi pe sfoară neştiind ce votează; Crin, alias Brutus al lui Căcărău - cum l-ar alinta Radu Banciu - continuă “munca” lui Băsescu.

Privind la rece şi cântărind evenimentele în cascadă din ultima săptămână, trebuie subliniate câteva concluzii. Începând de luni şi până duminică seara, tabăra condusă de Victor Ponta a fost într-un permanent asediu. Luni, Traian Băsescu a continuat încercarea de străpunge frontul USL prin utilizarea bugetului de stat pentru 2014 pe post de berbece. Preşedintele dă târcoale de multă vreme redutei, am trecut prin toate etapele - de la declarații de dragoste la atac la baionetă; însă pentru reuşita planului are nevoie de complici din interior. De aici şi chemarea la dialog, a se citi la compromis, pe care i-o adresează primului ministru pe tema accizei. Este inutil să înşirăm acum toate argumentele care demonstrează că şeful statului are interese pur electorale în acest joc şi îi pasă cât negru sub unghie de efectele accizei asupra populaţiei. Doar o mică comparaţie între exerciţiile financiare gestionate de Guvernul Boc şi semnate ca primarul de Băsescu, care au dezechilibrat acut nivelul de trai, şi majorarea accizei la benzină întoarsă pe toate fețele de analiştii economici, inclusiv de reprezentanţii BNR, care ne asigură că impactul va fi insesizabil.

Băsescu a început să mărească strocul marţi, după votul parlamentarilor asupra Codului Penal şi Legii amnistiei şi graţierii. Oportunist, preşedintele a sesizat subiectul delicat, dar şi carenţele de comunicare ale parlamentarilor şi a pus în mişcare toată logistica - consilieri, foşti colaboratori, presa fidelă, gurişti cu patalama de protestatari, plus alţi naivi care au căzut uşor în cursă. Apoi a aşteptat precum un bătrân pescar sau un “politician abil”, cum l-a gratulat Crin. Cine a căzut în capcană? Supriză sau mai degrabă nu, tocmai cel care avertiza acum câteva săptămâni asupra veleităţilor în ape tulburi ale preşedintelui, acelaşi Crin. Numai că “pesediştii speriaţi” şi “liberalii naivi”, de care vorbea deunăzi liderul PNL, în realitate dovedesc că joacă întocmai pe dos.

Piruetele liberalilor în cazul celor două legi miros urât. E adevărat, arată şi teamă, deci putem vorbi parafrazându-l pe şeful Senatului de “liberali speriaţi”, însă corelarea acţiunilor cu Cotrocenii este mai mult decât suspectă. În consecinţă… social-democraţii au devenit “naivii”, mizând în continuare pe solidaritatea unui partener cu deficienţe grave de caracter.

După turul de forţă al preşedintelui de miercuri, joi şi vineri îndreptat cu precădere spre Victor Ponta şi social-democraţi, presa servilă lui Traian Băsescu a colindat în toate zilele cu faptul că liberalii au fost traşi pe sfoară neştiind ce votează, Crin, alias Brutus al lui Căcărău - cum l-ar alinta Radu Banciu, continuă “munca” lui Băsescu. Mai întâi, sâmbătă transpiră în presă o înregistrare de la BNP al PNL în care Crin îl atacă violent pe Ponta. Pasul doi - duminică protestul îndreptat împotriva parlamentarilor a fost la un pas să degenereze şi cu un mic ajutor din partea Jandarmeriei, aflată în subordinea unui ministru liberal, dar şi cu sprijinul B1 (Biserica Adorării lui Traian Băsescu), ai căror jurnalişti chipurile ar fi fost agresaţi de forţele de ordine. Ca la carte, punct cu punct din manualul de manipulare.

Autorii acestei înţelegeri sfidează inteligenţa românilor, din fericire fără succes. Cifrele barometrului realizat de CSCI privitor la încrederea în politicieni, derulat între 11-13 decembrie, fix în mijlocul acţiunii, arată că 68% dintre intervievaţi sunt de părere că Antonescu are o înţelegere politică cu Băsescu. Restul de 26% exclud un astfel de pact, iar 6% au răspuns nu ştiu. Referitor la poziţia liderului liberal faţă de modificările Codului Penal, 73% dintre respondenţi sunt de părere că Antonescu a greşit când a avut aceeaşi poziţie cu Băsescu. În ceea ce priveşte visul şefului PNL de a ajunge la Cotroceni acesta se poate transforma brusc în coşmar. Sondajul reliefează următorul aspect - fără umbrela USL şi sprijinul partenerilor de coaliţie, Crin are şanse foarte mici la preşedinţie, 70% din cei care au răspuns sunt de părere că acesta nu mai are nicio şansă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 dec, 2013
adrian
Ce politicieni!
Mariane, tu ești corespondentul la București al vreunui ziar din Coreea de Nord? Ziarist comunist mai habotnic ca tine (și aproape de retard) nu am mai întâlnit de pe vremea lui Ceaușescu. Trezește-te.
17 dec, 2013
cantautor
ce-ai zice daca Anonescu nu vrea sa fie presedinte...
candideaza asa,de amorul politicii..
ca vad ca nu se sperie de voi desi il tocati zilnic...
nu mai este asa "obedient"...
hai PNL..."prin noi insine",fara PSD

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ