Crin Antonescu a înțeles

| 25 sep, 2013

Crin Antonescu a înțeles că declarațiile sale heirupiste și ale celorlalți membri ai PNL nu au nicio bază reală, iar războiul cu PSD nu îl avantajează dacă dorește să ajungă președintele României, așa că a recunoscut că are nevoie de ajutorul social-democraților în lupta electorală de la anul.

Antonescu a început să folosească un ton mai liniștit în relația cu PSD, deoarece atacurile la adresa liderilor acestui partid nu atrag după ele doar nemulțumirea acestora, dar și cea a electoratului social-democrat. Președintele PNL bate ușor-ușor în retragere. Nu doar că a recunoscut cu subiect și predicat că are nevoie de PSD, dar a declarat că dacă proiectul Roșia Montană va trece de Parlament, PNL va accepta decizia, iar Guvernul va merge mai departe, asta în condițiile în care declarațiile din ultima perioadă dădeau de înțeles că dacă Roșia Montană se face, liberalii își iau jucăriile și pleacă de la Palatul Victoria, ba chiar își făceau planuri să dea premierul în 2016. În încercarea de a fi mai convingători, peneliștii chiar l-au amenințat pe Victor Ponta că dacă USL se rupe, va trebui să renunțe la postul de prim-ministru. Când au văzut că PSD se ține tare și nu se lasă intimidat, au dat înapoi.

Fiecare ieșire în decor a liberalilor, fiecare încercare de a se juca „de-a opoziția” cu propriul guvern, nu fac decât să slăbească legăturile din USL. Aceasta ar trebui să fie o nouă temă de gândire pentru Antonescu: ce se va întâmpla dacă USL se destramă înainte de prezidențiale și aruncă România într-o nouă criză politică? Cum crede că va putea fi ales președinte, în condițiile în care PNL va fi mai mult ca sigur țapul ispășitor, având în vedere că are deja antecedente? A mai făcut cineva această manevră, ieșind de la guvernare cu aproximativ două luni înainte de alegeri, crezând că va putea câștiga prezidențialele din opoziție, și nu i-a ieșit.

Antonescu a înțeles că a întins coarda destul de mult, iar aceasta stă să se rupă. După două săptămâni de atacuri aproape zilnice la adresa partenerului de alianță, președintele PNL și-a dat seama că nu a câștigat nimic, ba mai mult, a pierdut. Prin faptul că s-a alăturat taberei anti-Roșia Montană, Antonescu a sperat ca va câștiga câteva voturi. Problema e că acele voturi sunt aproape inexistente, deoarece protestatarii sunt în marea lor parte neimplicați în procesul electoral. În schimb, atacând liderii PSD, cu siguranță a pierdut câteva zeci de mii bune. Conform zicalei populare, Antonescu a încercat să dea cioara din mână pe vrabia de pe gard. Acum încearcă cu pași timizi să reintre în grațiile PSD. Va fi destul de dificil, având în vedere temperamentul său vulcanic și faptul că ironiile sale nu sunt prea subtile, ceea ce de multe ori îl face să intre în conflict cu liderii social-democrați, cel mai nou exemplu fiind Valeriu Zgonea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 sep, 2013
cantautor
Zgonea nu se supara...are casca de protectie...de la Rosia..
este un tip harnic,istet,seralist...5 ani...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ