Crin Antonescu: avizul negativ pentru candidatura Iuliei Motoc nu e un vot împotriva Guvernului

| 26 iun, 2013

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, susţine că nu a fost vorba despre o decizie politică în ceea ce priveşte avizul negativ dat de comisiile de specialitate parlamentare Iuliei Motoc pentru candidatura la funcţia de judecător CEDO.

"Nu este vorba de raportul Parlament - Guvern. Majoritatea parlamentară îşi susţine propriul Guvern şi acest lucru este dovedit de tot ceea ce a însemnat activitatea Parlamentului corelată cu cea a Guvernului în toată această perioadă. Eu nu am de comentat nimic în special, doar această afirmaţie: nu este vorba de un vot împotriva Guvernului. Este vorba de un vot de rezervă sau împotriva unei persoane pentru o anumită calitate şi lucrul acesta este absolut normal. Stă în atribuţiile Parlamentului să se pronunţe într-un fel sau altul", a explicat preşedintele Senatului votul parlamentarilor pentru judecătorii propuşi la CEDO.

De asemenea, Crin Antonescu a mai spus că nu a discutat şi nu a fost o decizie politică în această privinţă. "În general, pe numiri pe persoane noi nu luăm decizii politice şi rămâne la latitudinea fiecăruia dintre parlamentari. Nu am avut o decizie politică, în această privinţă, a partidului. Când vine vorba de persoane, de propuneri, nu am multe comentarii de făcut. Pesemne că există nişte motive care au făcut ca o majoritate a parlamentarilor, nu doar dintr-un partid, să fie rezervaţi în legătură cu o anumită persoană", a afirmat Antonescu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Comisiile reunite juridice şi pentru drepturile omului ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au avizat favorabil miercuri candidatura a trei judecători pentru CEDO.  Au primit aviz favorabil judecătorii Bianca Guţan - 24 voturi "pentru", Florin Streţeanu - 25 voturi "pentru" şi Tudor Panţâru - care era pe lista de rezervă, cu 23 voturi "pentru".

Iulia Motoc a primit cele mai puţine voturi, doar 12 parlamentari au votat "pentru" dintr-un total de 28 de voturi total valabil exprimate. Votul a fost secret, pe buletin, candidaturile fiind individuale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ