Crin Antonescu către Tăriceanu: Căline, fă-te că înțelegi!

| 06 noi, 2013

Semnalam cu câteva zile în urmă chiar aici, pe obiectiv.info că fostul premier Tăriceanu i-a dat de înţeles actualului premier, Victor Ponta, că în cazul unei crize în USL determinată de intenția lui Crin Antonescu de a scoate PNL de la guvernare, el şi cu echipa sa va sprijini în continuare guvernul Ponta.

Pentru perspectiva îngrijorătoare a unui USL fără Antonescu, liderul liberal nu s-a lăsat mai prejos și i-a plătit lui Tăriceanu cu aceeași monedă. Cum fostul premier s-a declarat nemulțumit la începutul ședinței Biroului Politic Central al PNL și a ironizat faptul că miniștrii liberali nu au reușit să impună măsuri de dreapta în negocierile cu FMI, Crin Antonescu i-a întors insolența din rever.

Orice critici la protocolul care stă la baza guvernării USL sunt tardive și cu atât mai neavenit cu cât însuși criticul acestora, Călin Popescu Tăriceanu, a participat la negocierea acestuia. "După aceea a început o poveste ca cea cu Evanghelia, că au fost cinci măsuri propuse, am întrebat unde sunt. Cele cinci erau trei, din trei două s-au făcut şi a treia nu se poate face, că era vorba de scăderea CAS, pe care domnul ministru Chiţoiu a vânat-o cu toată hotărârea şi PNL, de capitalizare şi fondul de garantare, lucruri în care Ministerul Finanţelor, ministrul Finanţelor şi Guvernul au făcut deja lucruri semnificative şi al treilea lucru era scutirea de impozit pe profitul reinvestit, care într-adevăr este o măsură liberală, este o măsură bună din punct de vedere economic, dar care în acest context nu se putea propune dimpreună şi cu CAS. Mai rămânea să mai propunem şi scăderea cotei unice şi atunci sigur că am fi fost mulţumiţi, problema e ce obţineam", a declarat preşedintele PNL.

Schimbul eliptic de replici și precizări ulterioare s-a finalizat, după cum se înțelege, prin faptul că Antonescu i-a tăiat oarecum microfonul colegului său adaptând celebrul îndemn adresat odinioară lui Dinescu: Căline, fă-te că înțelegi!

Ceea ce însă nu s-a văzut, dar mulți au intuit, a fost satisfacția liderului liberal care a reușit astfel să toarne apă rece pe idila ce amenința să se încingă între rivalul său din patid și social-democrați. Semnalul dat de Crin Antonescu este unul cu subînțeles: cu toate criticile sale, el este unicul partener de discuție în care PSD poate avea încredere, în plus încă își păstrează autoritatea necesară de a face ”educație” și a reduce la tăcere comentariile excesive ale celorlalți seniori liberali. Așa să fie?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ