Crin Antonescu conduce partidul prin Internet

| 18 iul, 2013

Președintele PNL, Crin Antonescu, este plecat zilele acestea din țară și gestionează activitățile partidului pe care îl conduce cu ajutorul email-ului. Această atitudine din partea liderului liberal a generat nemulțumiri în interiorul organizației centrale, fapt evidențiat și de informațiile care au ieşit recent la lumină.

În cadrul ședințelor de partid, liberalii și-au exprimat îngrijorările cu privire la rezultatele de la alegerile europarlamentare din 2014 și crizele de imagine pe care PNL trebuie să le traverseze, precum cea creată de decizia de condamnarea a fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu.

Nemulțumirile față de modul în care Crin Antonescu conduce partidul sunt în mare măsură rezultatul absenței acestuia din țară și refuzului lui de a-și asuma responsabilitatea pentru niște decizii care dăunează șanselor electorale ale liberalilor pe care ar trebui să-i conducă.

Informațiile pe care presa a reușit să le obțină despre activitățile președintelui Senatului sunt austere. Crin Antonescu a precizat că se află zilele aceastea într-o vizită privată în SUA, unde are o serie de întâlniri neoficiale și unde participă la o conferință transatlantică (TPN) în care se negociază viitorul acord SUA – UE. Totuși, cheltuielile legate de deplasare nu sunt suportate de instituția pe care o conduce, ceea ce lasă să se înțeleagă că liderul PNL este, de fapt, într-o “mini-vacanță”.

Acest fapt este confirmat și de liberal, care a declarat că întâlnirea oficială pe care o va avea este doar o parte a activității sale, restul vizitei având un caracter privat. Aceasta este prima drum pe care Crin Antonescu il face în Statele Unite ale Americii, după ce în 2011 a renunțat în ultima clipă să-l însoțească pe președintele PSD, Victor Ponta, în călătoria pe care a făcut-o la Washington.

Unii analiști politici pun la îndoială momentul în care Crin Antonescu a decis să întreprindă această vizită în SUA, acuzându-l pe acesta că a ales să plece pentru a nu da socoteală pentru condamnarea recentă a ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu.

Acesta a fost găsit vinovat pentru un număr de infracțiuni în “Dosarul Transformatorul”, fapte săvârșite în perioada 2002-2004. Firme controlate de Relu Fenechiu ar fi cumpărate tranformatoare de înaltă tensiune, echipamentele fiind apoi revândute la preţuri supraevaluate către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova.

După decizia magistraților, Fenechiu a fost nevoit să părăsească funcția de conducere de la ministerul Transporturilor, unde a fost numit de premierul Victor Ponta datorită insistențelor președintelui PNL.

Riscul pe care dosarul la DNA al lui Relu Fenechiu îl reprezenta pentru Guvern, dar și pentru Partidul Național Liberal, a fost principalul motiv pentru care Ponta nu a dorit să-i ofere un portofoliu după alegerile parlamentare din decembrie 2012, dar calculele politice din interiorul Uniunii Social Liberale și intervenția lui Crin Antonescu au determinat ca o decizie să fie luată în acest sens.

Totuși, deși președintele PNL ar fi trebuit să-și asume responsabilitatea în acest moment pentru propunerea pe care a făcut-o și pentru criza de imagine pe care a provocat-o acest eveniment, Antonescu a preferat să nu comenteze pe larg decizia instanței și nu a prezentat explicații pentru modul în care a negociat funcția ministerială pentru Fenechiu, conștient fiind de riscurile existente. Iar această atitudine nu este ignorată de membrii PNL, care au ajuns să critice deschis modul în care președintele partidului alege să conducă organizația prin internet, din vacață.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ