Crin Antonescu: "Cred că asocierea cu Becali a fost o greșeală și mi-o asum"

| 02 sep, 2013

O înregistrare audio din timpul şedinţei conducerii PNL din weekend, la Mamaia, publicată de pesurse.ro, îl surprinde pe preşedintele partidului, Crin Antonescu, recunoscând că a greşit când l-a primit pe Gigi Becali în partid.

Înregistrarea îl redă pe Crin Antonescu într-un dialog cu Ludovic Orban pe teme privind direcţia în care se îndreaptă partidul.

"Nu îmi pare corect ca noi să preluăm de bune două-trei teme de propagandă ale adversarilor noștri. Că sunt ei propaganda lui Traian Băsescu, că sunt ei postul domnului Ghiță, că sunt ei prietenii dumneavoastră Vlad Moisescu, Andrei Chiliman și alții... Aceste ținte sunt următoarele: Unu – că PNL, Antonescu în speță, a adus corupții în partid, că pune miniștrii tot felul de oameni de casă și oameni corupți înlăturând sau marginalizând resursele curate și competente ale partidului.

Sunt de acord și vreau să discutăm asta Ludovic până la capăt și cu toți cei care cred la fel și îi mulțumesc lui Ludovic că el le-a spus și ăsta e un gest cu adevărat colegial, că această campanie care încearcă să descrie PNL nu ca pe cel mai corupt partid, ci ca pe singurul deja partid cu probleme în România trebuie să o asimilăm noi.

Da, sunt absolut de acord cu tine și am și spus-o și o spun aici între noi și nu are rost să o spun public pentru că nu cred că aduce puncte partidului, dar sunt destui care au tot spus-o... Cred că, în contextul respectiv, luați cu valul, că aducerea lui Becali a fost o greșeală și mi-o asum. Dar, Ludovic, câți președinți de partid au deschis partidul și au adus în vârful partidului oameni cu adevărat din elită? Eu nu cred ce îmi spune Evenimentul Zilei că Mircea Diaconu e un bandit în România, nu cred că Andrei Marga e un bandit în România. Îți spun oameni și pe unii ia-i citat și tu, pe care numai noi, noi PNL i-am adus – oameni de valoare, oameni de prestigiu, oameni nepătați, Daniel Barbu, Victor Ciorbea, alții.

Nu putem chiar noi să preluăm argumentele propagandei lor decât dacă le credem. Relu Fenechiu poate să ia o decizie... Poate că noi am greșit și iar sunt gata să-mi asum, dar nu singur de data asta pentru că sunt niște decizii pe care le-am luat împreună și pe care le-am votat, poate că noi am greșit atunci când l-am desemnat pe Relu în fruntea unui minister. Am făcut însă o analiză care a prevalat și am facut-o împreună. Au fost niște argumente – că omul psta a fost așa cum probabil puțin dintre miniștrii noștrii au fost pregătit foarte serios pentru acest minister și nu pentru golănii și pentru strâns de bani cum încearcă să ne spună nouă propaganda lui Băsescu și mai nou și domnul Moisescu, ci pentru într-adevăr pentru proiecte și activitate serioasă. Și nu am greșit!

EU cred că cred că dacă îi cerem lui Relu Fenechiu să se mai retragă, de unde să se mai retragă – eu nu am nici o problemă, dar noi trebuie să venim și să spunem că Fenechiu nu a avut nici o problemă în exercițiul funcției de ministru, deci nu se poate vorbi despre Fenechiu ministru corupt! Fenechiu a avut un bun exercițiu cu rezultate concrete, spectaculoase chiar – deblocarea fondurilor europene blocate din cauza hoției PD pe care instituțiile statului le acoperă!. Le acoperă și refuză să dea un răspuns! De ce s-au blocat fondurile alea europene că nu le-a blocat Fenechiu.

Eu cred că așa cum s-a întâmplat și altădată. Îți aduc aminte Ludovic că ideea că liberalii sunt certați cu legea a început de pe timpul când tu erai la guvernare și nu Chițoiu atunci când Traian Băsescu a spus că “mafia stă la masa Guvernului”, după care aceleași instituții ale statului au început toate măgăriile posibile împotriva unor miniștrii liberali: Păcuraru, Atanasiu, Chiuariu, Remeș nu mai vorbesc."

Citiţi restul înregistrării pe pesurse.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 sep, 2013
denver
"cei in afara legii"
Gura pacatosului,ADEVAR GRAIESTE:Ii punem deoparte pe Chiliman si pe oisescu......BANDIT(n-am la dispozitie DEX-ul,dar amconsultat unul de pe aici si el mi-a spus ca BANDIT=om in afara legii.(Pe aici,banditii pot fi condamnati PE VIATA+1000 de ani.In ROMANIA,cei in afara legii primesc "cu suspendare",din care au dreptul sa dea in judecata statul pentru despagubiri......ROMANUL ORICUM PLATESTE

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ