Crin Antonescu și Traian Băsescu – avertizați de FMI

| 07 oct, 2013

După cum era de așteptat, tumultul din viața politică românească a depășit granițele țării, motiv pentru care reprezentanții Fondului Monetar Internațional (FMI) ua tras un semnal de alarmă în această privință. FMI punctează că situația tensionată și războiul politic la nivel declarativ conduc către o risipă de timp și energie, care în final se va traduce prin întârzierea aplicării reformelor.

În contextul alegerilor care urmează anul viitor și care pot crea un mediu nepropice pentru reforme, vine și îngrijorarea Fondului Monetar Internațional. Instituția financiară se referă atât la relația dintre Guvern și Administrația Prezidențială, cât și la relația din cadrul alianței de guvernare.

Pe de o parte, vorbim despre mereu actualul conflict între Administrația Prezidențială și Guvern, menținut de către Train Băsescu. Dacă în perioada imediat următoare preluării mandatului de către Victor Ponta, Traian Băsescu a menținut un profil discret, în ultimul timp președintele parcă a făcut un job în sine din a pune bețe-n roate guvernului.

De partea cealaltă, dar parcă la fel de pornit se află Crin Antonescu, care printr-o retorică agresivă tensionează legăturile în cadrul alianței de guvernare. Era de așteptat ca în privința anumitor măsuri, reprezentanții partidelor care formează USL să aibă puncte de vedere diferite, până la urmă vorbim de ideologii diferite care se transpun în măsuri diferite. Cu toate astea, liderul liberal a început să aibă păreri diferite față de colegii din alianță și în cazul unor proiecte asumate înaintea preluării puterii.

Victor Ponta pare a fi singurul care își păstrează calmul și chiar încearcă să aplaneze eventualele tensiuni ce apar și într-un caz și în celălalt, și în relația cu Traian Băsescu și în cea cu Crin Antonescu.

În sfârșit, mesajul FMI s-ar putea sintetiza astfel – mai multă muncă și mai puțin scandal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ