Crin Antonescu îl imită pe Victor Ponta

| 22 iun, 2013

În timp ce Victor Ponta s-a întâlnit cu Hollande, Tusk și Merkel, Antonescu, mai timid, în ciuda temperamentului ușor vulcanic, n-a reușit să bifeze decât o întâlnire cu președintele Parlamentului croat, Josip Leko, și una cu vicepremierul britanic Nick Clegg.

În ultima vreme liderul PNL, Crin Antonescu, pare să se inspire tot mai mult din acțiunile colegului său de alianță, Victor Ponta. Supărat probabil că lumea îl tot critică pentru lipsa de activitate pe plan extern, Crin Antonescu a decis să acționeze. Copiindu-l pe Victor Ponta, care se bucură de atenția celor mai puternici lideri europeni, cel care se vrea viitorul președinte al României a începul și el un turneu european. Primele destinații: Croația și Marea Britanie.

În timp ce Victor Ponta s-a întâlnit cu Hollande, Tusk și Merkel, Antonescu, mai timid, în ciuda temperamentului ușor vulcanic, n-a reușit să bifeze decât o întâlnire cu președintele Parlamentului croat, Josip Leko, și una cu vicepremierul britanic Nick Clegg. Este adevărat, în ciuda faptului că din punct de vedere constituțional, Antonescu este al doilea om în stat, această funcție nu îi conferă prea multă putere sau vizibilitate pe plan extern. Este totuși un început.

De asemenea, pe modelul PSD, și PNL a făcut un pas în lateral față de PC. Conservatorii se plâng că alianța cu liberalii nu funcționează și că Antonescu nu îi bagă în seamă, așadar de acum înainte vor vorbi în nume propriu, nu în numele ACD. La fel ca și Victor Ponta, Antonescu se dezice ușor, ușor, de Dan Voiculescu, al cărui trust de presă începe să fie critic nu doar la adresa premierului și social-democraților, ci la adresa întregului guvern.

Această mișcare a președintelui PNL poate veni în contextul scandalului de șantaj în care trustul Intact este implicat, dar și a dosarelor penale ale lui Dan Voiculescu. Antonescu nu dorește să fie asociat cu aceste scandaluri care îi pot afecta imaginea, știind pățania lui Geoană din 2009, când un alt „mogul” penal, Sorin Ovidiu Vântu, l-a costat pe candidatul PSD președinția. În continuare însă Antena 3 rămâne o televiziune puternică, lider pe nișa televiziunilor de știri, concurând la nivel de audiențe chiar și cu televiziunile generaliste. Din acest motiv atitudinea lui Antonescu este una prudentă, fiind conștient că va avea nevoie de suportul lui Voiculescu în 2014.

Dezlipirea de PNL ar putea fi analizată și din perspectiva PC, ai cărui lideri au declarat nu o singură dată că la anul ar dori să candideze separat la alegerile europarlamentare. Conservatorii, văzuți până acum ca o anexă a unui partid mai mare, PSD, iar apoi PNL, doresc să demonstreze că pot reuși și singuri. Alegerile parlamentare ar fi fost o provocare prea grea pentru PC, în schimb europarlamentarele sunt mai accesibile.

În orice caz, faptul că Victor Ponta se află în continuare cu mult în fața sa în sondajele de opinie pare a nu-i pica bine lui Crin Antonescu. De aceea, dacă partenerului său de alianță i-au priit aceste mișcări, de ce n-ar fi la fel și pentru liderul liberalilor?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ