Crin Antonescu: NELSON MANDELA, unul dintre cei mai mari oameni de stat ai timpurilor noastre

| 06 dec, 2013

Nelson Mandela a fost o personalitate fascinantă, unul dintre cei mai mari oameni ai timpurilor noastre, iar lumea este mai săracă odată cu dispariţia sa dintre noi, a declarat, astăzi, preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

Antonescu apreciază că Mandela a fost părintele unei naţiuni, un simbol al luptei anti-rasiale, dar şi 'un luptător fervent pentru drepturile omului, pentru libertate'.

'Aprig adversar al apartheidului, Nelson Mandela a fost primul preşedinte al Africii de Sud ales prin vot universal, într-un scrutin larg reprezentativ şi cu participare multirasială. Guvernarea lui Mandela s-a caracterizat prin combaterea rasismului instituţionalizat, a sărăciei şi a inegalităţii. Trebuie să ne inspirăm din devotamentul său faţă de umanitate, din înţelepciunea şi determinarea sa pentru a încerca să construim, fiecare dintre noi, o lume mai bună', a mai spus preşedintele Senatului în mesajul său de condoleanţe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ