Crin Antonescu nu mai este sigur că va fi candidat la președinție

| 21 oct, 2013

În locul unui proiect de prezidenţiabil prin care Crin Antonescu să prezinte românilor coordonatele sale ca potenţial viitor preşedinte, liberalul acţionează parcă mai destructiv, în contradicţie cu interesele USL.

Prezent în emisiunea lui Ion Cristoiu de la B1 TV, Crin Antonescu a lăsat să se înţeleagă faptul că pare copleşit de miza de a fi prezidenţiabilul USL. Întrebat dacă va fi preşedintele României în 2014, Antonescu a răspuns: "Nu am de unde să ştiu, dar viaţa mea nu depinde de asta". Mesajul implicit pe care îl transmite liderul liberal este acela al demobilizării propriului aparat de partid. Este evident că dacă însuşi Crin Antonescu nu crede în cauza asumată, anume aceea de a fi succesorul lui Traian Băsescu la Cotroceni, nici partidul pe care îl conduce nu-şi va asuma cu adevărat eforturile de campanie necesare pentru ca liderul PNL să acceadă la cea mai înaltă funcţie în stat.

Declaraţiile lui Crin Antonescu sunt însă şi o dovadă a propriei inconsecvenţe pe scena politică. Dacă până de curând liderul liberal şi-a asumat candidatura la prezidenţiale ca unic punct pe agenda priorităţilor, noul mesaj transmis în emisiunea lui Ion Cristoiu este profund contrastant. Ceea ce generează confuzie nu doar în zona activului PNL şi în USL, ci mai ales în zona electoratului care nu mai înţelege în ce măsură Crin Antonescu este capabil să îi reprezinte în calitate de potenţial preşedinte al României.

În acest context, pe fondul delăsării, Crin Antonescu riscă să piardă sprijinul partenerilor politici. Fiindcă cei din USL îşi vor pune în mod legitim problema în a susţine un lider politic care nu numai că se află la un nivel scăzut în sondaje comparativ cu ceilalţi lideri USL sau asociaţi USL, dar care se pare că nici nu îşi doreşte foarte tare să fie şef al statului. Iar cum dragoste cu de-a sila nu se poate, declarațiile lui Crin Antonescu sunt practic o invitație pentru toți cei care îl susțin să facă un pas în spate.

Nu este exclus ca recentul punct de vedere transmis de Crin Antonescu să fie tocmai expresia neputinţei sale în a progresa din punct de vedere electoral. Cu ceva mai mult de un an până la alegerile prezidenţiale din 2014, Crin Antonescu nu a reuşit să se ridice la înălţimea aşteptărilor electoratului. Nu numai că proiectul revizuirii Constituţiei, puternic asumat de preşedintele PNL, a intrat în impas sau că tema regionalizării tinde să fie sabotată de partidul pe care îl conduce, dar Crin Antonescu s-a transformat în principala voce a opoziţiei în raport cu Guvernul Ponta.

Cu alte cuvinte, traiectoria liderului PNL în politică este cel puţin bizară. În locul unui proiect de prezidenţiabil prin care Crin Antonescu să prezinte românilor coordonatele sale ca potenţial viitor preşedinte, liberalul acţionează parcă mai destructiv, în contradicţie cu interesele USL.

Ceea ce ridică o întrebare cât se poate de legitimă la care preşedintele liberal este dator să ofere cât mai rapid un răspuns: oare funcția supremă în stat a devenit prea mare pentru Crin Antonescu?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ