Crin Antonescu nu-şi asumă despăgubiri în cazul Roşia Montană

| 09 sep, 2013

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, consideră că nu are de ce să-şi asume politic plata unor despăgubiri din partea statului român în cazul respingerii de către Parlament a proiectului Roşia Montană.

"Dar premierul le-a luat în calcul? Nu am avut o discuţie despre asta. Presupun că nu e vorba de despăgubiri semnificative sau de asemenea riscuri, pentru că altfel premierul nu ar fi spus că votează împotriva proiectului. Cred că este vorba de o neînţelegere. Nu am de ce să îmi asum politic niciun fel de plată. Nici eu, nici PNL nu au încheiat niciun fel de înţelegere cu niciun fel de firmă, cu niciun fel grup de afaceri, nici cu electoratul României, nici cu altcineva. Cred că avem libertatea noastră să ne pronunţăm în Parlament într-un fel sau altul şi nu văd niciun fel de legătură între opţiunea noastră pentru un vot sau altul şi aceste sume înspăimântătoare", a afirmat Antonescu, după şedinţa grupurilor parlamentare ale PNL.

El a precizat că decizia de respingere a proiectului Roşia Montană de către parlamentarii liberali a fost luată în prezenţa miniştrilor partidului, cu excepţia ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, care este într-o vizită oficială în Olanda.

"I-am întrebat înainte de a vota această decizie politică dacă au vreo problemă ca membri ai Cabinetului cu ea', a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat că va discuta cu primul-ministru pe această temă.

"Nu e niciun fel de scandal. (...) PNL şi-a exprimat voinţa de a vota într-un anumit fel. Asta este tot", a adăugat Antonescu.

Totodată, liderul liberalilor a mărturisit că nu i se pare firesc că până în prezent nu au avut loc discuţii în cadrul pe acest proiect.

"Dar asta nu înseamnă că învinovăţesc pe cineva. Probabil că vina e comună. Cred că din cauza unui calendar precipitat pe agenda Guvernului noi nu am apucat (n.r. - să discutăm). Era foarte bine să avem această discuţie înainte ca proiectul să se lanseze. Dar asta nu e decisiv şi nu e un motiv de scandal", a mai spus Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ