Crin Antonescu: Nu sunt interesat, sub nicio formă, de revenirea la conducerea PNL

| 18 noi, 2014

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, afirmă, într-un interviu pentru "Gândul", că nu este interesat, sub nicio formă, de revenirea la conducerea PNL, menţionând că asta nu înseamnă că îi este indiferentă soarta partidului sau a dreptei în general.

"Nu sunt interesat, sub nicio formă, de revenirea la conducerea PNL. Am spus-o când m-am retras din această poziţie, reamintesc că am făcut-o în urma chibzuinţei cât se poate de mature şi responsabile, nu a fost o decizie pripită şi este o decizie pe care în continuare nu am niciun motiv să o schimb. Nu înseamnă că îmi este indiferentă soarta partidului în care mă aflu sau soarta dreptei româneşti în general", a declarat, pentru "Gândul", Crin Antonescu.

Potrivit lui Antonescu, de mai multă vreme, de câţiva ani buni, şi analiştii, oamenii politici şi jurnaliştii de politică din România ştiu că exista un anumit raport de forţe pe o anumită cotă de prezenţă la vot, indiferent de tipul de alegeri. "Mai mare în unele cazuri, gen prezidenţiale, mai mică în altele, dar undeva în aceeaşi zonă de mărime. Toată lumea ştia că dacă în mod spectaculos această barieră a prezenţei la vot ar fi vreodată depăşită, toate aceste raporturi de forţă se pot răsturna. Numai că o asemenea ipoteză era un fel de apocalipsă, era exista o posibilitate să vină, dar nu era o posibilitate iminentă şi de aceea nimeni nu a crezut că că va veni chiar acum. Dar s-a întâmplat", afirmă Antonescu.

El a precizat că toate aceste lucruri şi modul aproape ireal în care oameni cu o singură zi liberă în străinătate şi-au petrecut-o la vot chiar cu minime speranţe de a putea să voteze şi prezenţa în general uluitor de mare sunt elementele unui cutremur sau ale unei apocalipse electorale.

Antonescu a spus că în ultimele două săptămâni a văzut un Victor Ponta aşa cum avertiza de la începutul campaniei, făcând greşeli cu atât mai mari cu cât după primul tur a fost convins că va câştiga, un Klaus Iohannisa cărui campanie electorală nu a fost în niciun fel elemental determinant al victoriei. "Candidaţii şi-au văzut de treaba lor, făceauce ştiau în treaba lor, problema este că a intervenit al treilea personaj care a fost acest electorat care a prins viaţă atunci când nimeni nu se mai aştepta. Cred că sensul acestui vot nu este doar acela al unui vot masiv anti-Ponta sau anti-PSD, ar fi fost bine să fie doar asta, dar a fost semnalul major că oamenii nu mai vor să fie conduşi de politicienii cu care s-au obişnuit de 25 de ani încoace", a spus Antonescu.

El a menţionează că este foarte bucuros de prezenţa extraordinară la vot.

"Bucuria cea mai mare pe care mi-a produs-o această mică minune publică – prezenţa extraordinară la vot este dată nu atât de rezultatul votului, cât faptul că văd în aceasta un semn că societatea românească s-a maturizat democrat, iar cele două decenii preconizate de Brucan au trecut, s-au încheiat", afirmă Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ