Crin Antonescu: Prin aderarea Croaţiei, România va avea în interiorul UE un prieten în plus

| 18 iun, 2013

Crin Antoneescu a afirmat că odată cu intrarea Croaţiei în UE,  România va avea în interiorul uniunii un partener şi un prieten în plus. Preşedintele Senatului a punctat că România vede în Croaţia un partener importat privind stabilitatea în Balcani, Strategia Dunării şi împreună cu care pot fi dezvoltate, în special, relaţii economice.

"Nu sunt chiar cele mai fericite vremuri ale UE, avem multe dificultăţi, multe întrebări la care să găsim răspunsuri, multe soluţii de căutat, dar o vom face împreună, cu încredere deplină şi optimism faţă de proiectul european pe care şi România şi Croaţia şi-l doresc. Vedem în Croaţia un partener important pentru tot ceea ce înseamnă stabilitatea în Balcani, în tot ceea ce înseamnă Strategia Dunării în UE şi cu care putem să dezvoltăm relaţii economice, în special. Suntem convinşi, de asemenea, că relaţiile bilaterale în plan parlamentar pot fi dezvoltate şi cred că în acest sens astăzi s-a petrecut un pas important", a afirmat Antonescu.

La rândul său, preşedintele Parlamentului croat, Josip Leko, a afirmat că relaţiile bilaterale cu România sunt bune, punctând că există posibilitatea unei colaborări mai strânse pe viitor la nivelul legislativelor din cele două ţări, dar şi la nivelul UE.

El a afirmat că minoritatea croată din România se dezvoltă bine, menţionând că deţinerea preşedinţiei Grupului de prietenie România - Croaţia din Parlamentul român de către reprezentantul minorităţii croate reprezintă o punte de legătură foarte valoroasă pentru relaţia dintre cele două ţări.

Oficialul croat a precizat că a primit invitaţia de a efectua o vizită oficială la Bucureşti, arătând că o va onora, cel mai probabil anul acesta. 'Am acceptat această invitaţie şi sper să se poată realiza anul acesta. Există oportunitatea de a realiza lucrul acesta', a spus Josip Leko.

Preşedintele Senatului român se află în vizită oficială în Croaţia, unde va mai avea întrevederi cu preşedintele Republicii Croaţia, Ivo Josipovic, cu prim-vicepreşedintele Guvernului Republicii Croaţia, Vesna Pusic, ministrul afacerilor externe şi europene, cu ministrul economiei, Ivan Vrdoljak, precum şi cu alţi oficiali croaţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ