Crin Antonescu: Traian Băsescu nu are nici cea mai mică credibilitate

| 26 aug, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că temele economice evocate de preşedintele Traian Băsescu sunt reale, însă a punctat că nu împărtăşeşte viziunea acestuia cu privire la modul în care Executivul răspunde în acest caz.

'Avem din nou replicile unui politician politicianist cum a zis domnia sa, dar ceea ce voiam să spun per ansamblu dincolo de consideraţiile despre nervozitate, despre altele, acestea sunt lucruri ieftine din arsenalul, retorica unui mic politician de provincie, în sens figurat. (...) Dar, dincolo de asta a vorbit despre câteva teme reale. A dat o evaluare la care are dreptul, dar pe care nu o împărtăşesc în legătură cu modul în care Guvernul răspunde acestor teme, acestor provocări', a spus Antonescu, la Antena 3.

Liderul liberalilor nu crede că Executivul este perfect în acţiunile sale, însă a susţinut că şeful statului face 'propagandă partizană'. 'Ceea ce este esenţial este că domnia sa (...) nu face decât politică partizană de condiţie joasă, pentru că dacă ar fi să discutăm foarte serios de la şomaj până la bani europeni, de la imobilitatea economiei româneşti în ultimii ani la condiţiile acordului cu FMI ar fi o discuţie mult mai lungă, mult mai largă, mult mai serioasă. Aici nu avem decât propagandă partizană, lucru în care dl Traian Băsescu pentru zona noastră de mahala politică excelează. Asta l-a şi făcut campion aici în liga noastră mică, dar nu folosesc cu nimic nici României, nici sub aspect critic - eventual unui Guvern despre care nimeni, eu în orice caz nu cred că este perfect în acţiunea sa- şi nici măcar dezbaterii publice cu aceste subiecte', a arătat Antonescu.

a indicat că atunci când va avea ceva de reproşat Guvernului nu se va sfii să o facă. 'Este vorba foarte clar de teme, de mize pe care Guvernul luptă şi de bătălii pe care încă nu le-a câştigat, dar dincolo de asta esenţial este că omul care vorbeşte după zece ani în funcţia aceasta, după tot ce am văzut şi tot ceea ce i s-a întâmplat acestei ţări sub conducerea sa în zece ani, nu are nici cea mai mică credibilitate', a conchis Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că relansarea investiţiilor din bani europeni şi de la bugetul de stat trebuie să fie o prioritate majoră a Guvernului, trăgând totodată un semnal de alarmă cu privire la faptul că şomajul este în creştere. 'Relansarea investiţiilor din bani europeni şi de la bugetul de stat trebuie să fie o prioritate majoră a Guvernului. Nu se poate să priveşti o creştere cu 29.000 de persoane a şomajului în perioadă de vară, când foarte multe locuri de muncă sunt în zona serviciilor sezoniere. Ar fi fost de aşteptat o scădere a şomajului, măcar pe perioada verii', a spus Băsescu într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ