Cristi Dănileț, despre legalizarea căsătoriilor gay: Va influenţa toată lumea, mai devreme sau mai târziu

| 27 iun, 12:56

Curtea Supremă din SUA a decis, vineri, legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex, iar judecătorul CSM consideră că acest lucru va avea un impact asupra întregii lumi.

"Îmi permit un comentariu: de regulă, legalitatea se naşte din moralitate. De data aceasta asistăm la schimbarea normelor de morală de către lege (decizia CSSUA are valoarea de lege şi e obligatorie pentru cele 50 de state americane, adică pentru 300 mil oameni, dar nu mă îndoiesc că va influenţa toate lumea, mai devreme sau mai târziu). Pe de altă parte, decizia de azi nu face decât să ateste juridic o realitate care deja exista în fapt", a scris judecătorul Cristi Danileț pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi:  SUA a legalizat căsătoriile între persoane de același sex în toate cele 50 de state

Într-o decizie istorică, cea mai înaltă instanță din țară a decis că în Constituție este prevăzut dreptul pentru cuplurile de același sex de a se căsători, oferind astfel o victorie istorică pentru asociațiile americane care militează pentru drepturile homosexualilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ