Cristian Burci şi alţi patru inculpaţi din dosarul Romvag rămân sub control judiciar

| 06 iul, 18:38

Omul de afaceri Cristian Burci şi alţi patru inculpaţi din dosarul instrumentat de DIICOT - Biroul Teritorial Olt, privind devalizarea societăţii Romvag Caracal, rămân sub control judiciar după ce magistraţii Tribunalului Olt au respins, marţi, o plângere împotriva ordonanţei procurorului prin care a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de cinci persoane inculpate în această cauză.

Potrivit soluţiei definitive din data de 5 iulie, pronunţată în camera de consiliu, magistraţii Tribunalului Olt au respins plângerea formulată de Cristian Burci, Vilson Stancu şi Denisa Turcu faţă de măsura controlului judiciar dispusă de procuror şi au decis că fiecare dintre cei trei inculpaţi trebuie să plătească suma de câte 100 de lei, cheltuieli judiciare. 

Pe 23 iunie, procurorii DIIICOT - BT Olt au emis o ordonanţă în care au dispus prelungirea pe o perioadă de 60 de zile, începând din 27 iunie, a măsurii controlului judiciar faţă de Cristian Burci, Vilson Stancu, Denisa Turcu, Clara Clementina Gheocov şi Ion Dinoiu. 

Măsura preventivă decisă de procurori a fost contestată la Tribunalul Olt de către Cristian Burci, Vilson Stancu şi Denisa Turcu şi pe 5 iulie a avut loc pronunţarea în acest dosar având ca obiect plângerea faţă de măsura controlului judiciar. 

Instanţa a respins "ca nefondate plângerile formulate de inculpaţii Burci Cristian Ionel, Stancu Vilson si Turcu Denisa împotriva ordonanţei procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă I.C.C.J. - D.I.I.C.O.T- Biroul teritorial Olt (...). Obligă pe fiecare din inculpaţi la plata a câte 100 lei către stat cu titlul de cheltuieli judiciare", se precizează pe pagina de internet a Tribunalului Olt. 

Cristian Burci, Vilson Stancu, Denisa Turcu, Ion Dinoiu şi Clara Clementina Gheocov se află sub control judiciar începând din data de 28 aprilie. Pe 27 aprilie ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT Olt într-un dosar privind devalizarea societăţii Romvag Caracal. 

Cristian Burci este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la spălare de bani şi instigare la evaziune fiscală. 

Denisa Turcu este acuzată de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi instigare la evaziune fiscală. 

Clara Clementina Gheocov este acuzată de aderare la un grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. 

Fostul director Romvag Caracal, Ion Dinoiu, este acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală. Vilson Stancu a fost acuzat de aderarea la un grup infracţional organizat, complicitate la delapidare, complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani. 

Procurorii DIICOT au susţinut că grupul infracţional condus de Cristian Burci a devalizat Romvag Caracal printr-un mecanism tip suveică, acesta constând în împrumuturi acordate unor firme controlate tot de omul de afaceri şi care nu au mai fost niciodată returnate, dar şi prin vânzarea de vagoane în străinătate, folosind intermediari. Procurorii mai susţin că grupul infracţional condus de Cristian Burci a reuşit să distrugă în totalitate fabrica de vagoane de la Caracal, care a ajuns ca de la o societate cu aproximativ 4.000 de angajaţi să rămână doar cu o clădire de câţiva zeci de metri pătraţi. 

Gruparea condusă de Burci a adus un prejudiciu SC Romvag SA de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei şi a reciclat sume de bani, care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 euro, conform procurorilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ