Cristian Preda despre criza migranţilor: Problema este în statele membre, nu în UE

| 08 apr, 12:10

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, vineri, referindu-se la modul de gestionare a crizei migranţilor, că problema este în statele membre, nu în Uniunea Europeană.

Preda a caracterizat politica de relocare a migranţilor în cadrul Uniunii Europene ca fiind "mai puţin reuşită". 

"Dintre cei 160.000 de migranţi, conform datelor comunicate pe 4 aprilie, statele membre au pregătit doar 7.015 locuri de primire. E infim. Statele membre au găzduit până în acest moment 530 din imigranţii relocaţi din Italia şi 581 dintre cei proveniţi din Grecia - în total 1.111, ceea ce arată că statele membre au o problemă, nu Uniunea ca atare. Uniunea, implicată în gestionarea acordului din 18 martie (dintre UE şi Turcia - n.r.), funcţionează. Cred că e o concluzie pe care trebuie să o reţinem: problema e în statele membre, nu în Uniune", a afirmat europarlamentarul în cadrul unei dezbateri organizate de Biroul de Informare al Parlamentului European în România cu privire la provocările crizei refugiaţilor din perspectivă europeană şi naţională. 

Cristian Preda a vorbit şi despre efectele politice ale acestei crize, precizând că ea a generat, în ultimele luni, o contestare a Uniunii Europene ca proiect politic şi a instituţiilor sale. Deputatul european a enumerat printre aceste efecte victoria "ultraconservatorilor" în Polonia, apariţia unor "crize politice majore" după alegerile din Spania şi Italia ca urmare a faptului că forţe politice definite ca "antisistem şi eurosceptice" au cucerit minorităţi de blocaj, eşecurile unor referendumuri care puneau în centru mai multă solidaritate europeană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ