Cristian Preda: Îl susţin pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru Preşedinţie

| 07 oct, 2013

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, astăzi, că îl susţine pe liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, la alegerile prezidenţiale de anul viitor, remarcând, în context, lipsa unor candidaţi la preşedinţie în PDL.

"Din păcate, n-am reuşit să aflu care sunt regulile. Am intrat de pildă pe site-ul partidului, care nu mă ajută deloc, e blocat în aprilie, ultimele ştiri de pe site sunt din aprilie 2013. Această obscuritate a regulilor, faptul că regulile sunt ascunse mă îngrijorează, adică mă trimite cu gândul mai degrabă la o sectă clandestină decât la un partid care explică întregii societăţi de ce caută un prezidenţiabil şi mai ales cum îl caută, care sunt regulile care vor fi folosite pentru a-l desemna până la urmă pe cel care intră în competiţie. Nu-i suficient să spui că se fac înscrieri, trebuie să ştii în ce competiţie intri (...). Cred că informaţia ar trebui să fie făcută disponibilă, pentru că o asemenea competiţie, sigur, este pentru membrii de partid, dar e pentru public, în general, şi ca să urmăreşti o competiţie, trebuie să ştii regulile", a spus Cristian Preda, într-un interviu la RFI, citat de Agerpres.

Europarlamentarul suspendat din PDL a afirmat că partidul se află într-o situaţie "stranie", constatând că "nu există candidaţi".

"Am văzut că nu există candidaţi. Preşedintele PDL, domnul Blaga, se roagă de tot felul de persoane să intre în competiţie, am văzut că a insistat ca domnul Predoiu să intre, ca doamna Macovei să intre. Adică suntem în situaţia destul de stranie în care e lansată o competiţie, fără ca regulile să fie cunoscute în mod public altora decât celor din BPN şi în situaţia în care n-a spus nimeni că ar vrea, cu toată gura. Ba mai mult, domnul Predoiu, care e una din preferinţele lui Vasile Blaga, a spus că lui i-ar plăcea Boc", a afirmat Preda.

În ceea ce-l priveşte Emil Boc, Preda este de părere că edilul Clujului trebuie lăsat să-şi ducă la bun sfârşit mandatul de primar.

"Am fost un critic al lui Boc când era la guvernare, dar mi-am dat seama că a fost un om foarte drept şi foarte curajos, eu l-am reevaluat pe Boc şi cred că trebuie să-l lăsăm să-şi ducă Primăria la bun sfârşit, este un foarte bun primar şi nu cred că trebuie aruncat într-o cursă doar pentru ca Blaga să aibă în afară de clienţii lui de acum introduşi în Guvernul din umbră şi în toate organele, comiţiile şi comitetele, să mai aibă pe cineva. Deci cred că Boc trebuie lăsat în pace, nu mai trebuie agresat, pentru că nu e un om pe care să-l arunci când vrei în orice cursă", a adăugat Preda.

Deputatul european a anunţat că-l votează pe preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, pentru Preşedinţie.

"Există un om politic în România, care e şi democrat şi liberal, chiar dacă nu e membru al Partidului Democrat şi Liberal. E vorba de Mihai Răzvan Ungureanu şi eu personal îl susţin pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru Preşedinţie (...). Eu îl votez", a adăugat el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ