Cristian Preda: Invitând PDL la discuţii, Ponta doreşte să îl izoleze pe Băsescu

| 23 aug, 2013

Invitaţia lui Victor Ponta de a discuta chestiuni economice cu PDL nu e o capcană, e doar un gest politicianist prin care premierul doreşte să îl izoleze pe Băsescu, susţine europarlamentarul Cristian Preda.

''Premierul nu are vreun interes pentru economie şi nu PDL e 'dascălul' care i-l va stârni. El nu are nevoie nici de sprijin în Parlament şi cu atât mai puţin în Guvern. Alianţa cu PNL & Voiculescu e solidă. Invitând PDL la discuţii, dr. Ponta doreşte, în schimb, să îl izoleze pe Băsescu. El speră că PDL va merge la consultări, pentru a putea spune după aceea că singurul actor politic nefrecventabil e Băsescu. Din punctul de vedere al celui mai celebru discipol al lui A. Năstase, acceptarea invitaţiei de către PDL ar fi un soi de justificare pentru blocarea coabitării'', precizează Preda, vineri, pe blogul său.

Preda este de părere că dacă reprezentanţii PDL vor să oficializeze ceea ce afirmă în spatele uşilor închise, şi anume despărţirea definitivă de Băsescu, întâlnirea va avea loc. 

''Vedeţi, ar putea spune Ponta, eu am dialog şi cu adversarii, doar cu Băsescu nu se poate înţelege nimeni. Are ceva de câştigat PDL dintr-un asemenea scenariu? Dacă Blaga, Predoiu & comp. vor să oficializeze ceea ce afirmă în spatele uşilor închise, şi anume despărţirea definitivă de Băsescu, întâlnirea va avea loc. Dacă nu, nu'', spune acesta.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că încurajează unele propuneri de proiecte ale Partidului Democrat Liberal, făcute zilele trecute. Şeful Executivului i-a invitat pe democrat-liberali la discuţii pentru a prezenta şi baza de susţinere a acestora.

În replică, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a spus că Guvernul va trebui să trimită o scrisoare oficială către BPN al partidului, în care să explice în ce condiţii doreşte dialogul, agenda discuţiilor şi temele abordate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ