Cristian Preda îşi pregăteşte intrarea în Mişcarea Populară pentru Udrea

| 20 aug, 2013

Ţinta predilectă a lui Cristian Preda este Cătălin Predoiu. Candidatul pregătit de PDL pentru competiţia prezidenţială din 2014 strică planurile tandemului Băsescu-Udrea care speră la coagularea tuturor forţelor de dreapta în jurul candidaturii Elenei Udrea. În acest context, o acţiune de gherilă politică avându-l pe Cristian Preda pe post de pion şi care vizează discreditarea fostului ministru al Justiţiei este doar prima parte a planului.

Cristian Preda nu se dezminte. Căzut în dizgraţia conducerii PDL, europarlamentarul îşi joacă rolul dizidentului de serviciu şi atacă la baionetă tot ce mişcă în frontul conducerii democrat-liberale. Cea mai recentă miză este aceea a lansării de atacuri compromiţătoare la adresa lui Vasile Blaga şi a lui Cătălin Predoiu, după ce în urma Colegiului Director al partidului din weekenul trecut s-a desprins scenariul conform căruia fostul ministru al Justiţiei ar fi pregătit de PDL pentru a intra în competiţia pentru Palatul Cotroceni.

Pentru a-şi atrage simpatia tandemului Băsescu-Udrea, Cristian Preda atacă furibund partidul care, până una alta, i-a pus la dispoziţie un loc eligibil de europarlamentar în 2009. Atribute precum consecvenţa sau recunoştinţa nu-l caracterizează însă pe Cristian Preda, mai ales că îl are drept model în politică pe Traian Băsescu, un lider politic care la rândul său nu stă deloc strălucit la capitolul principii în politică şi în viaţă, în general.

Apetitul ofensiv de care dă dovadă Cristian Preda nu este însă întâmplător. Cel mai probabil, miza democrat-liberalului este aceea de a fi integrat în Partidul Mişcarea Populară de unde poate spera să fie recompensat cu o candidatură pe un eventual loc eligibil la europarlamentare, după ce a căzut în dizgraţia actualei conduceri a PDL.

Ţinta predilectă a lui Cristian Preda este Cătălin Predoiu. Candidatul pregătit de PDL pentru competiţia prezidenţială din 2014 strică planurile tandemului Băsescu-Udrea care speră la coagularea tuturor forţelor de dreapta în jurul candidaturii Elenei Udrea. În acest context, o acţiune de gherilă politică avându-l pe Cristian Preda pe post de pion şi care vizează discreditarea fostului ministru al Justiţiei este doar prima parte a planului pus la punct în laboratoarele PMP.

Desigur, este o ecuaţie cu multe necunoscute, iar aranjarea apelor în funcţie de interesele cuplului politic Băsescu-Udrea se anunţă foarte complicată, oricâtre eforturi ar depune şeful statului, politiciana blondă şi partiduleţul lor.

Pentru Cristian Preda însă, forţările prin care vizează să fie exclus din PDL pentru a se alătura PMP pot fi rezumate printr-o expresie românească care se dovedeşte a fi extrem de potrivită în actualul context - "nu da vrabia din mână pe cioara de pe gard". Perspectiva politică al lui Cristian Preda în PMP va fi la fel de "prodigioasă" precum cariera sa de parlamentar european.

De menţionat că în afara salariilor şi indemnizaţiilor regeşti încasate pentru că face turism pe ruta Bucureşti-Bruxelles şi retur,
europarlamentarul PDL nu s-a remarcat cu nimic în forumul european. Aşa încât fostul ideolog al PDL şi viitor al PMP nu ar dovedi prin mutarea la PMP decât că este un mercenar politic de prin rang.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ