Cristian Preda: m-am înscris în Fundaţia Mişcarea Populară

| 07 iun, 2013

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat că s-a înscris în Fundaţia Mişcarea Populară. Cristian Preda a precizat că actualul său statut în cadrul PDL, de membru suspendat pe o perioadă de şase luni, îi dă posibilitatea de a activa într-un ONG.

"Da, aşa este, m-am înscris în Fundaţia Mişcarea Populară şi am participat la o primă reuniune a Fundaţiei la Târgovişte, în inima Ţării Româneşti", a afirmat Cristian Preda, citat de Agerpres. Europarlamentarul a arătat că a salutat din primul moment apariţia Mişcării Populare.

"Am vrut să mă alătur, cât eram membru al PDL, şi mi s-a spus că oamenii politici, cei care au o afiliere partizană, nu pot să intre în primul moment (să se înscrie în Mişcarea Populară - n.r.). Acum, întrucât am fost sancţionat cu asprime şi în mod nedrept de către PDL, am revenit la colegii mei, pentru că nu mai există niciun fel de piedică şi m-am asociat Mişcării Populare", a explicat europarlamentarul.

Cristian Preda a spus că acest lucru nu echivalează cu o demisie a sa din PDL.

"După cum ştiţi, am fost aspru sancţionat, insist, în mod profund nedrept de către Biroul Permanent Naţional al partidului. Iau decizia de luni, de suspendare pe o perioadă de şase luni, ca pe o excludere de facto bazată pe o nedreptate. Departe de mine demisia, dar atât timp cât sunt în această situaţie nu văd niciun fel de oprelişte pentru a participa la dezbaterile unei fundaţii. De altfel, şi ca membru PDL, m-am asociat Mişcării Populare, m-am asociat, chiar ca prim-vicepreşedinte PDL, Iniţiativei Civice de Centru Dreapta, deci nu e o incompatibilitate nici între condiţia politică. La Mişcarea Populară puseseră această condiţie, acum nu mai este pusă", a subliniat Preda.

Europarlamentarul se aşteaptă şi la alte sancţiuni din partea conducerii PDL. "Acolo unde s-a produs o nedreptate e loc şi pentru o alta, din nefericire".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ