Cristian Preda, PDL: Aprobarea suspendării mele ar fi o nedreptate insuportabilă

| 06 iul, 2013

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, sâmbătă, că aprobarea suspendării sale de către CNC ar fi o nedreptate "insuportabilă" şi că în acest caz se va despărţi de formaţiunea democat-liberală pentru "mai mult de şase luni".

"Dacă se va aproba, nedreptatea va fi insuportabilă, mi-e teamă că în acest caz ne despărţim şi că va dura mai mult de şase luni până să ne regăsim", le-a spus Preda membrilor CNC al PDL, remarcând că propunerea sa de suspendare vine la un an de când "o majoritate parlamentară agresivă l-a suspendat pe preşedintele Traian Băsescu". "Simt acut nedreptatea comisă atunci. În reuniunea CNC, sunt ameninţat eu însumi cu o suspendare. E vorba de un act profund nedrept", a spus Preda.

El a mai remarcat că parcursul său în PDL "nu a fost niciodată lin" şi că a mai fost criticat de conducerea PDL de-a lungul timpului. "Am stârnit furia liderilor, fiindcă am criticat desemnarea la primăria Capitalei a unui coleg care la câteva luni a părăsit partidul, pentru că spuneam că nu putem combate corupţia având între noi primari corpuţi", a rememorat Preda, menţionând însă că nu se consideră "infailibil" şi că regretă unele afirmaţii "nepotrivite" făcute la adresa lui Emil Boc şi Theodor Stolojan.

"Acum BPN a propus suspendarea, motivul fiind criticarea în public a lui Vasile Blaga, toată lumea ştie asta", a precizat Preda, arătând că în documentul de suspendare se precizează că a încălcat articole din statut şi că nu a pus în practică decizii ale partidului. "Resping acuzaţiile ca fiind neadevărate (...) membrii BPN sunt deranjaţi că am avut vederi diferite de ale lui Vasile Blaga. Doar bolşevicii nu au vederi diferite. Nu fiţi bolşevici!", a spus Preda, susţinând că prin suspendarea sa Vasile Blaga nu va deveni mai credibil.

Europarlamentarul PDL a mai criticat constituirea cu întârziere de un an a guvernului din "umbră" al PDL şi 'disciplina de cazarmă" instituită în partid de Vasile Blaga. "Dumneavoastră nu a-ţi fost nicio oră în campanie, din poziţia de prim-vicepreşedinte al partidului. Nu ne-aţi ajutat. Nu trebuie să ameninţaţi partidul că, dacă ia o decizie, plecaţi! Doar ştie că plecaţi", i-a replicat preşedintele PDL Vasile Blaga, amintindu-i că s-a opus suspendării sale din PDL, în timpul mandatului lui Emil Boc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ