Cristian Preda: ”Propunerile pentru funcția de comisar european au fost ignorate”

| 22 aug, 18:31

Fostul europarlamentar Cristian Preda a atras atenţia că social-democraţii Dan Nica şi Rovana Plumb, propuşi de Guvern pentru poziţia de comisar european, au lipsit de la discuţiile care au avut loc între preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi premierul Viorica Dăncilă.

Cristian Preda, fost parlamentar european, a remarcat că propunerile pentru funcția de comisar european au fost ignorate, ieri, la întâlnirea premierului României - Viorica Dăncilă cu preşedintele Comisiei Europene - Ursula von der Leyen.

După știința acestuia, Ursula von der Leyen discută de câteva zile cu persoanele propuse la pozițiile de comisar sustinute de fiecare stat-membru în parte, iar printre ele nu e nimeni din România.

"În aceste zile, Ursula von der Leyen discută cu candidaţii la poziţiile de comisar susţinuţi de fiecare stat-membru. Din România ea nu i-a chemat la Bruxelles nici pe D. Nica, nici pe R. Plumb, ci pe V.V. Dăncilă. Asta înseamnă că propunerile iniţiale trimise de la Bucureşti au fost ignorate. Că lucrurile stau aşa o dovedeşte şi faptul că în comunicatul guvernului publicat după reuniune nu e menţionat vreun nume de posibil comisar român", a declarat Preda.

Fostul deputat european a declarat, pentru Ziare.com, că Viorica Dăncilă a scos din sertar două nume controversate pentru viitoarea Comisie: Dan Nica și Rovana Plumb.
”Alegerea celor doi - actualmente deputați europeni - a fost opacă. Dăncilă n-a justificat desemnarea drept candidați a unor politicieni care au fost suspectați de corupție și care, pe de altă parte, au avut parcursuri modeste ca deputați în PE.

Oricine e îndreptățit să se întrebe: cum s-a oprit la ei și nu la alții? Răspunsul Ursulei von der Leyen e clar: ea nici nu i-a chemat pe Plumb și Nica la Bruxelles pentru un prim interviu. Cea care a mers la sediul Comisiei a fost, în schimb, Dăncilă. Iar după întâlnire, ea nu a mai pomenit nici măcar numele celor doi”, a remarcat Cristian Preda.

Acesta a mai precizat că firesc ar fi fost ca șefa Guvernului să discute cu partidele care au reprezentare în PE despre această funcție.

Tag-uri: cristian preda
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ