Cristian Preda „se roagă” de Blaga să îl dea afară

| 19 aug, 2013

Prin criticile aduse conducerii PDL, Cristian Preda nu face altceva decât să se ceară exclus din partid. Desigur, europarlamentarul nu este dispus să îşi dea demisia de onoare, vrea excluderi cu public şi cu sânge pe pereţi pentru a demonstra tuturor cum se sacrifică în numele proiectului PMP generat de Traian Băsescu. Este un spectacol ieftin care nu impresionează pe nimeni.

Cu certitudine, PDL este partidul premierelor negative. După ce 22 de primari excluşi de conducerea democrat-liberalilor din Argeş şi reintegraţi de conducerea centrală ameninţau cu acţionarea în instanţă a şefiei PDL pe motiv că şi-ar fi dorit păstrarea statului de “excluşi”, Cristian Preda îşi dă şi el în petec.

Europarlamentarul democrat-liberal îi atacă pe Vasile Blaga şi Cătălin Predoiu, dupa ce preşedintele PDL a afirmat că fostul ministru al Justiţiei poate fi candidat la preşedinţie. “Faptul că președintele PDL a pronunțat deja un nume nu e de bun augur. Dacă vrea să gestioneze o competiție reală, nu un simulacru, ar trebui să aibă puțintică răbdare…”, a postat Cristian Preda pe blogul personal, după încheierea Colegiului Director al PDL de la Baia Mare.

Prin criticile aduse conducerii PDL, Cristian Preda nu face altceva decât să se ceară exclus din partid. Desigur, europarlamentarul nu este dispus să îşi dea demisia de onoare, vrea excluderi cu public şi cu sânge pe pereţi pentru a demonstra tuturor cum se sacrifică în numele proiectului PMP generat de Traian Băsescu. Este un spectacol ieftin care nu impresionează pe nimeni. Deunăzi, domnul Preda susţinea că viitorul lui este unul apolitic, în zona Mişcării Populare, refuzând să avanseze scenarii cu privire la o eventuală plecare din PDL şi înregimentare în PMP. Se pare însă că, şi în cazul lui Cristian Preda, interesul poartă fesul.

Copiind modelul mentorului său politic, domnul Preda a recurs la o reevaluare că doar este europarlamentar şi includerea sa pe o listă eligibilă la viitorul scrutin ar coincide cu interesele sale directe şi imediate. De ce ar renunţa Cristian Preda la salariile şi indemnizaţiile de mii de (i)euro (vorba aceluiaşi Traian Băsescu) şi la locul călduţ din Parlamentul European când poate spera ca jocurile politice să să-l favorizeze? Calculul europarlamentarului Preda este simplu. În PDL nu mai are niciun viitor fiindcă, după repetatele intervenţii în care şi-a ostilizat actuala conducere, nu mai are nicio şansă să prindă un loc eligibil pentru PE.

Prin urmare, s-a reorientat către PMP, doar-doar partiduleţul creat de cuplul politic Băsescu-Udrea pentru cea din urmă va fi sensibilizat, iar Cristian Preda ar fi inclus pe lista PMP la europarlamentare.

Din nefericire pentru Cristian Preda, se vede treaba că nu are instinct politic. Reorientarea că PMP nu-i va creşte şansele fiindcă este puţin probabil ca formaţiunea recent creată să prindă locuri eligibile în PE. Şi în scenariul optimist în care PMP va bifa in extremis un post de europarlamentar, acela va fi cel mai probabil al Elenei Băsescu, fiica preşedintelui fiind favorită pentru primul loc pe listă, dacă va părăsi PDL.

Cristian Preda vrea să facă pe martirul dizident, dar nu reuşeşte decât să se facă de râs. Atât de mult îi preocupă pe cei din conducerea PDL criticile formulate de Cristian Preda încât nici măcar nu-şi fac timp pentru a dicta sancţiuni împotriva lui.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ