UPDATE Cum a comentat Cristian Preda decizia de suspendare a sa din PDL

| 06 iul, 2013

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a decis, cu 345 voturi 'pentru', 183 'împotrivă' şi 34 de voturi nule suspendarea din partid pentru şase luni a europarlamentarului Cristian Preda pentru că în ultimii patru ani a luat poziţii publice prin care a atacat conducerea partidului. În replică, acesta a spus că este o este o victorie "a spiritului cazon în faţa libertăţii".

'Pe parcursul ultimilor patru ani, Cristian Preda s-a poziţionat sistematic în numeroase intervenţii publice împotriva deciziilor şi hotărârilor, precum şi împotriva forurilor de conducere ale PDL. Cristian Preda a atacat conducerea şi acţiunile PDL într-o perioadă dificilă pentru partid, aducând astfel prejudicii majore de imagine, a respins sau a ignorat apelurile colegilor de partid şi a continuat să critice în mod nejustificat acţiunile partidului. Ca urmare, în 3 iunie, Biroul Permanent Naţional a decis să propună suspendarea calităţii de membru PDL a acestuia pentru o perioadă de şase luni', se arată în decizia BPN de suspendare.

"Regret victoria spiritului cazon în faţa libertăţii, vreau să le mulţumesc celor care m-au susţinut. Îmi iau un răgaz, pentru a reflecta la drumul pe care vreau să merg înainte. Sunt într-o răspântie şi mă uit în jurul meu bine, în primul rând către baza PDL şi către cetăţenii care cred că libertatea este mai importantă ca orice", a replicat europarlamentarul

Preşedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, a declarat că europarlamentarul Cristian Preda va fi reprimit 'cu drag' în formaţiune, dacă va dori acest lucru şi se va comporta ca atare.

'Indiferent de cele spuse până acum, îmi pare rău că a trebuit să luăm această măsură de suspendare a calităţii de membru de partid a lui Cristi, pentru şase luni. Două au trecut deja, pentru că ele decurg din momentul în care decizia a fost luată de către Biroul Permanent Naţional. Dacă, sigur, va dori şi se va comporta ca atare, noi îl reprimim cu drag în partid', a declarat el, sâmbătă, după anunţarea rezultatelor votului pentru suspendarea din partid a lui Cristian Preda.

De asemenea fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, proaspăt ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL, şi-a exprimat regretul pentru faptul că alegerea sa se petrece într-un moment tensionat, dar speră că vor fi găsite soluţii pentru toate problemele partidului. 

'E un moment foarte important din viaţa mea şi aş vrea să vă asigur că înţeleg gestul dvs ca o mână întinsă pentru a lucra împreună, nu numai pentru partid, ci şi pentru mai binele României. Îmi pare rău că e şi un moment tensionat în acelaşi timp. Eu sper să găsim în perspectivă soluţii pentru toate problemele partidului', a spus Predoiu.

Tag-uri: cristian preda, pdl
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ