Cristian Socol: Din 2014 ne putem aştepta la o creştere sustenabilă a bugetelor pentru Educaţie şi Sănătate

| 03 noi, 2013

Consilierul personal al primului-ministru pe probleme macroeconomice, Cristian Socol, consideră că Educaţia şi Sănătatea sunt prioritare pentru Guvernul USL, ca parte a unei strategii de dezvoltare a Românei pe termen lung, declarându-se convins că cele două domenii ar putea avea parte de o mărire graduală a bugetelor începând cu anul viitor.

'Diferenţa dintre actualul Guvern şi cele precedente este că acesta vine cu o strategie pe termen lung. Dacă din punct de vedere economic, Guvernul USL a identificat trei domenii majore asupra cărora îşi apleacă atenţia, respectiv Energia, Agricultura şi Fondurile Europene, din punct de vedere social, Educaţia şi Sănătatea sunt pe primul loc. Suntem conştienţi că nu putem vorbi de strategii economice pe termen lung, dacă nu avem cetăţeni bine educaţi şi sănătoşi. Din acest motiv, spre exemplu, au fost deblocate angajările în principal în aceste două domenii', menţionează Socol, într-o declaraţie remisă AGERPRES.

Potrivit acestuia, până în prezent, la capitolul politici sociale, Guvernul şi-a îndeplinit o mare parte din promisiuni.

'Au fost reîntregite salariile, au fost restituite sumele reţinute ilegal la pensii, au fost indexate pensiile şi vor fi indexate din nou în 2014, la fel cum vor fi indexate şi salariile mici, măsură de care vor beneficia în special profesorii debutanţi şi medicii rezidenţi. Începând cu 2014, ne putem aştepta la o creştere sustenabilă a bugetelor pentru Educaţie şi Sănătate. Nu putem să mărim deodată, peste noapte, aceste bugete cu un procent considerabil, ci o vom face în măsura în care rezultatele economice şi spaţiul bugetar o vor permite. Cert este că aceste creşteri vor avea loc', a adăugat Cristian Socol.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ