CRISTIANO RONALDO, cel mai bun fotbalist din 2014

| 12 ian, 20:58

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a primit luni, la Zurich, premiul Balonul de Aur, din mâinile lui Thierry Henry, distincție oferită de FIFA în colaborare cu prestigioasa publicație France-Football. Cel mai valoros tehnician din 2014 a fost desemnat germanul Joachim Low.

Lusitanul de 29 de ani, care și-a mai trecut în palmares acest trofeu și anul trecut, a marcat de 17 ori în ediția trecută a Ligii Campionilor, pe care a și câștigat-o, cu Real Madrid, a fost golgheterul Primerei Division, cu 31 de reușite. De asemenea, alături de gruparea de pe Santiago Bernabeu, a mai câștigat Supercupa Europei.

Nu în ultimul rând, a fost declarat cel mai bun jucător din La Liga, în stagiunea precedentă, iar în luna mai a fost desemnat și Gheata de Aur a Europei.

Cu toate acestea, Portugalia a avut o prestație dezamăgitoare la Campionatul Mondial din 2014, unde nu a depășit faza grupelor (0 - 4 cu Germania, 2 - 2 cu SUA și 2 - 1 cu Ghana).

De asemenea, Cristiano Ronaldo a cucerit acest trofeu și în 2008, când era acordat celor mai valoroși fotbaliști care evoluau în Europa. Din 2009, FIFA s-a implicat în organizarea ierarhiei, astfel că în acest clasament se regăsesc jucători care au participat la competițiile majore din întreaga lume.

Pe poziția a doua s-a clasat excelentul portar al GermanieiManuel Neuer, care a avut o prestație remarcabilă la CM 2014.

Pe locul al treilea s-a situat Lionel Messi, finalist cu Argentina la Campionatul Mondial, câștigător al trofeului în 2009, 2011 și 2012. Acesta și-a mai trecut în palmares și distincția din 2009, înainte de implicarea FIFA în alcătuirea ierarhiei.

Superstarul argentinian a devenit, anul trecut, cel mai bun marcator din istoria campionatului Spaniei (256 de goluri) şi cel mai bun marcator din istoria Ligii Campionilor (75 de goluri), însă după încheierea procesului de vot, la 21 noiembrie.

Echipa ideală a anului 2014: Neuer - Lahm, Ramos, David Luiz, Thiago Silva - Di Maria, Iniesta, Kroos - Messi, Ronaldo, Robben.

Distincția Puskas, pentru cel mai frumos gol, i-a fost acordată columbianului James Rodriguez.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ