Cristina Guseth: M-am dus cu bună-credință la audieri, dar am avut o prestaţie slabă

| 17 noi, 19:21

Cristina Guseth, prima opţiune pentru funcţia de ministru la Justiţie, a explicat pe pagina sa de Facebook, ce s-a întâmplat la audieri şi de ce crede că a fost retrasă de premierul desemnat, Dacian Cioloş.

"M-am dus cu bună-credință la audieri. Aveam de partea mea experiența managerială a lucrului cu magistrații și instituțiile sistemului judiciar. Am fost animată de dorința de a reprezenta într-un mandat provizoriu, de doar un an, agenda cetățeanului, a justițiabilului care nu are studii de drept, dar își dorește procese mai scurte, integritate în rândul magistraților și combaterea corupției. Legile și instituțiile, prevederile legale nu sunt un scop în sine, ci sunt în slujba acestor obiective.

Prestația mea a fost slabă și îmi cer scuze tuturor celor la asteptarile cărora nu m-am ridicat. Le mulțumesc celor care m-au susținut și celor care m-au criticat cu bună-credință și îi asigur că, dincolo de acest eșec personal, voi continua să susțin, din afara sistemului judiciar statul de drept, integritatea în viața publică și lupta împotriva corupției. Îi urez succes doamnei Raluca Prună, un profesionist desăvârșit, în eforturile de a crește încrederea cetățenilor în domnia legii în România", a scris Guseth pe Facebook

Premierul desemnat a explicat la rândul său de ce a retras-o pe Guseth şi a numit-o pe Raluca Prună. "Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel increderea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarat sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineata voi inainta conducerii Parlamentului o noua propunere.", a anunţat Cioloş pe Facebook, la o ora după miezul nopţii.

Citeşte şi: Haos în Guvernul Cioloş: A treia nominalizare la Ministerul Justiţiei. Raluca Prună, a primit aviz în parlament

Cristina Guseth, propusă pentru funcţia de ministru al Justiţie, a primit avizul favorabil din partea Comisiilor juridice reunite ale celor două camere, în ciuda unor momente pe alocuri umilitoare în timpul audierilor, când ministrul propus a admis că s-a "blocat". Audierile au durat două ore şi au avut parte inclusiv de un moment în care senatorul Serban Nicolae i-a spus acesteia că "are şansa" să se retragă. La final, Guseth a catalogat audierile drept "o experienţă dură". "Nu sunt pregatită, dar am să mă pregătesc", a declarat Guseth jurnaliştilor. "Nu sunt pregătită în sensul faptului că nu am educaţie juridică. Tocmai de asta, eu cred că acolo pot reprezenta justiţiabilul. Şi ei trebuie să înţeleagă ceea ce este în legi. Legea nu este apanajul unor oameni cu pregătire juridică. Legea se aplică oamenilor. Deci, eu voi reprezenta acei oameni şi voi face un efort suplimentar ca să înţeleg şi să iau decizia bună".

Guseth a admis că s-a blocat atunci când a fost întrebată despre "sistemul de imunităţi" care apare în programul de guvernare, uitând de "imunităţile parlamentarilor" în cazul de arest preventiv, percheziţie etc. "Sunt oameni cu care trebuie să colaborezi", a mai spus ministrul propus, când jurnaliştii au întrebat-o dacă nu le-a putut spune "în faţă" că tocmai despre imunitatea acestora este vorba.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ