Criza din Europa prezintă riscuri pentru creşterea economică a SUA

| 22 mai, 2013

Situaţia economică din Europa prezintă riscuri pentru perspectivele de creştere a economiei americane, s-a spus la ultima reuniune de politică monetară a băncii centrale a SUA, Federal Reserve.

Federal Reserve se aşteaptă la o creştere moderată a economiei americane, totuşi cu risc mai mare de scădere decât de creştere, "în special din cauza îngrijorării legate de situaţia din Europa", potrivit procesului verbal al reuniunii Comitetului monetar al Federal Reserve.

Recent, Zona Euro a încheiat cel de-al patrulea trimestru consecutiv de scădere a Produsului Intern Brut.

Inflaţia americană va fi "menţinută sub control până în 2015", se arată în previziunile Federal Reserve, dar unii membri ai Comitetului monetar sunt îngrijoraţi că aceasta se situează sub ţinta Fed de 2%, astfel că "situaţia trebuie urmărită îndeaproape".

Toţi membrii comitetului, cu o singură excepţie, au votat pentru continuarea politicii de relaxare monetară duse de Federal Reserve, însă unii dintre aceştia şi-au exprimat dorinţa de a ajusta, începând cu reuniunea din luna iunie, volumul de răscumpărarea a activelor, "dacă informaţiile economice primite până la acea dată vor arăta dovezi de creştere suficient de solidă şi durabilă".

Tag-uri: federal reserve, USA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ