Criza imigranţilor: Câţi oameni au cerut azil în România

| 27 aug, 17:15

Europa se confruntă cu o criză a imigranţilor, iar România va avea obligaţia să primească o parte din aceştia. De la începutul acestui an, România a primit 900 de solicitări de azil. În principal este vorba despre cetăţeni sirieni.

Gabriela Leu, purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi în România, spune că numărul acestor cereri a crescut, dar că nu este vorba de un fenomen nou, nici în ţara noastră, nici în restul Europei.

„900 de persoane au solicitat protecţia statului român. Aproximativ 300 de cereri au fost aprobate. Procedura de azil este pusă în aplicare de Inspectoratul General pentru Imigrări. Are loc un interviu cu persoana respectivă, are loc o consultare a datelor, a informaţiilor din ţara de origine. În perioada procedurii, care poate dura între 30 şi 60 de zile, solicitanţii de azil pot fi cazaţi în centre administrate de Guvernul României. Sunt şase la număr. Dar pot locui şi în oraş dacă au mijloacele necesare.

Citeşte şi:  CÂŢI IMIGRANŢI au invadat Grecia în acest an: “E imposibil să faci faţă unui astfel de aflux!”

Mulţi dintre aceştia, în momentul în care ajung la graniţa noastră sunt la capătul unui drum nu doar lung, ci şi extrem de periculos. Creşterea aceasta recentă nu este un fenomen nou, a existat un flux continuu din Siria spre Turcia-Grecia-Italia către centrul şi vestul Europei. Fluxul acesta va continua”, a declarat Gabriela Leu, purtător de cuvânt reprezentanţa UNHCR în România, pentru Digi24.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ