Criză în R. Moldova. Ambasadoarea în SUA îl ignoră pe noul ministru de Externe, apoi demisionează

| 17 iun, 16:43

Ambasadoarea Republicii Moldova la Washington a ignorat ordinul noului ministru de Externe de rechemare la consultări, apoi și-a dat demisia din funcție, notează presa de la Chișinău.

Ambasadoarea R. Moldova în SUA, Cristina Balan, anunță că își dă demisia din funcție. Decizia ambasadoarei vine la scurt timp după ce Partidul Democrat a declarat că se retrage în opoziție, scrie ZDG.md.

„Guvernul condus de Partidul Democrat din Moldova a demisionat vineri. Eram în drum spre Republica Moldova, pentru concediul anual planificat. În calitate de desemnare politică, îmi dau demisia din funcția de ambasador al R. Moldova în Statele Unite. A fost o onoare să reprezint Guvernul Filip și doresc numai bine echipei care va prelua conducerea”, a scris Balan pe pagina sa de Facebook.

Săptămâna trecută, ministrul de externe Nicu Popescu din Guvernul Sandu, a rechemat-o pe Balan la Chișinău pentru consultări. Ambasadoarea a ignorat însă ordinul ministrului și nu s-a prezentat la Chișinău. Ulterior, Nicu Popescu a anunțat că va cere demisia ambasadoarei și că va informa autoritățile americane că din acest moment, toate demersurile și luările de poziție ale Cristinei Bălan sunt făcute pe cont propriu și nu reflectă sub nici o formă poziția Ministerului Afacerilor Externe și al Integrării Europene din Republica Moldova.

Cristina Balan a fost propusă la funcția de ambasadoare a Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii de către democratul Vlad Plahotniuc. Decretul privind numirea în funcție a acesteia a fost semnat de președintele Igor Dodon la 31 mai 2018.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ