Criza vaccinării din România a ajuns în presa internaţională. Ce scrie Wall Street Journal

| 06 sep, 09:35

Problemele vaccinării din România au ajuns în atenţia presei internaţionale. Wall Street Journal avertizează că rata de imunizare tot mai mică aduce ţara noastră în prima linie a epidemiilor.

Situația este gravă și din cauza campaniilor anti-vaccinare. În ultimele zile, pliante anti-vaccinare care conțin informații false, de tipul "vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați", "vaccinarea îți poate distruge copilul pentru întreaga viață" sau "pesticide în vaccinuri", au fost distribuite în ultimele zile în cutiile poștale ale bucureștenilor.

Mai mult, materialele folosesc, în mod fraudulos, siglele Ministerului Sănătății, Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF.

În România a fost declarată, în septembrie 2016, epidemie de rujeolă, fiind înregistrate până acum 15.109 cazuri. De asemenea, proiectul legii vaccinării stă blocat de un an în Parlament.

Tag-uri: vaccin, vaccinare
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ