CSAT: numărul de militari care pot fi dislocaţi în teatrele de operaţii în anul 2014 este de 3.039

| 17 iun, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că CSAT a aprobat, în şedinţa de luni, numărul de militari care pot fi dislocaţi în teatrele de operaţii în anul 2014, acesta fiind de 3.039 de militari. Membrii Consiliului au aprobat şi planul de înzestrare a Armatei pentru perioada 2013 - 2022.

"În şedinţa CSAT s-a aprobat numărul de militari care pot fi dislocaţi în teatrele de operaţii în anul 2014. Vă pot spune că acest număr este de 3.039 de militari care pot fi dislocaţi, cu 351 de militari mai puţini decât în 2013, şi aceştia având şi ei două încadrări - 1.364 de militari vor fi dislocaţi în teatrele de operaţii, ţinând cont şi de reducerea participării noastre în Afganistan, iar 1.675 vor fi la dispoziţie, dislocabili la ordin, atunci când se va lua o astfel de decizie în interiorul NATO sau în interiorul Uniunii Europene", a afirmat preşedintele.

De asemenea, Traian Băsescu a menţionat că Ministerul Administraţiei şi Internelor va avea disponibili 1.089 de jandarmi şi poliţişti, pentru misiuni ONU, ale NATO, Uniunii Europene sau OSCE, care implică participarea structurilor de jandarmerie si poliţieneşti.

'Tot în această şedinţă a CSAT a fost aprobată Cartea Albă a Apărării şi ea va fi trimisă spre analiză şi aprobare Parlamentului României. De asemenea, a fost aprobat planul de înzestrare a Armatei pentru perioada 2013 - 2022. CSAT a aprobat şi raportul Centrului de Răspuns la Incidentele de Securitate Cibernetică şi, de asemenea, s-a aprobat catalogul cadru cu obiectivele de infrastructura teritorială importante pentru sistemele de siguranţă naţională", a mai informat şeful statului.

Şeful statului a mai anunţat că trimestrul III Guvernul trebuie să prezinte în CSAT o strategie de revitalizare a unor ramuri ale industriei de apărare care sunt necesare Armatei în timp de pace şi în timp de război. "De ce în trimestrul III? Pentru că atunci se face proiectul pentru bugetul anului 2014, 2015, 2016 şi măcar ştim din 2014 ce se poate aloca pentru patru din componentele industriei de apărare care sunt vitale Armatei române atât în timp de pace, cât şi în timp de război", a spus preşedintele.

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-au reunit în şedinţă luni, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Traian Băsescu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ