CSAT: Se impune de urgenţă o intervenţie legislativă în problema legii cartelelor prepay

| 30 sep, 2014

CSAT a luat notă de implicaţiile la adresa securităţii naţionale ca urmare a declarării neconstituţionalităţii Legii 82/2012 privind retenţia datelor, respectiv a Legii pentru modificarea şi completarea OUG nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice, stabilind că se impune 'de urgenţă' o intervenţie legislativă în acest caz din partea Guvernului sau a Parlamentului.

"CSAT a luat notă de implicaţiile negative la adresa securităţii naţionale ca urmare a declarării neconstituţionalităţii Legii nr. 82/2012 privind retenţia datelor, respectiv a Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice. În urma analizei, membrii Consiliului au stabilit că se impune de urgenţă o intervenţie legislativă a Guvernului sau a Parlamentului României în vederea restabilirii cadrului legislativ necesar îndeplinirii de către instituţiile abilitate, în condiţii de legalitate, a responsabilităţilor ce le revin în domeniul securităţii şi siguranţei naţionale', se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, pe timpul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării s-au mai abordat şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională.

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării s-a încheiat, după o oră şi jumătate, pe agenda discuţiilor aflându-se riscurile, ameninţările şi vulnerabilităţile la adresa României pentru anul 2015, dar şi ameninţările cibernetice la adresa securităţii naţionale.


La şedinţa CSAT de marţi, condusă de preşedintele Traian Băsescu, au participat prim-ministrul Victor Ponta, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, ministrul Economiei, Constantin Niţă, ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, consilierul prezidenţial pentru Securitate Naţională, Iulian Fota, şi secretarul CSAT, general Ion Oprişor. Au mai participat, ca invitaţi, secretarul de stat în Ministerul Apărării Naţionale, Valeriu Nicuţ, prim-adjunctul directorului Serviciului de Informaţii Externe, general Silviu Predoiu, şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 sep, 2014
Sabrina
Venituri suplimentare
Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ