Victor Ponta: România poate să fie o poartă a relaţiilor economice pe care China le are cu UE

| 30 sep, 2014

România poate să constituie un pilon important de stabilitate pentru o regiune atât de tulburată în ultimul timp, dar şi o poartă a relaţiilor economice pe care China, a doua economie a lumii, le are cu Uniunea Europeană, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta, la o recepţie organizată la Ambasada Chinei.

"Din momentul în care am preluat funcţia de prim-ministru, în primul rând am vrut să învăţ de la alţii. Am văzut că Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană au un parteneriat strategic cu China şi am spus că, dacă Statele Unite şi Uniunea Europeană au un parteneriat strategic cu China, e bine să avem şi noi. Am văzut că doamna cancelar al Germaniei, doamna Merkel, în cei aproape nouă ani de când e cancelar, în fiecare an a fost în vizită la Beijing cu o delegaţie economică şi m-am gândit că, dacă aşa face doamna cancelar, aşa trebuie să fac şi eu", a adăugat Victor Ponta.

El a afirmat că prietenia şi relaţia politică, economică şi culturală care se dezvoltă între România şi China sunt în folosul ambelor ţări.

Premierul Victor Ponta a participat, marţi, la recepţia organizată de Ambasada Chinei cu ocazia a 65 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze şi a 65 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-chineze.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ