A doua putere a zonei euro se prăbuşeşte. UE ia o decizie dură

| 06 oct, 2014

Uniunea Europeana se pregateste sa respinga bugetul Frantei pe 2015, potrivit unor oficiali europeni, creand astfel un conflict care ar putea deveni cel mai mare test al noii puteri de la Paris, care trebuia sa previna o repetare a crizei datoriei suverane din zona euro, scrie Wall Street Journal.

Guvernul francez a anuntat saptamana trecuta ca va rata anul viitor si in 2016 tinta de reducere a deficitului bugetar la 3% din produsul intern brut. Mai mult, a avertizat ca nu va lua masuri suplimentare de austeritate, in ciuda presiunilor Uniunii Europene.

Ministrul francez de Finante, Michel Sapin, a declarat ca guvernul are sub control cheltuielile si ca "si-a indeplinit responsabilitatile", justificand rezultatele slabe ale economiei franceze prin situatia nefavorabila din Europa. Mai mult decat atat, Sapin a subliniat ca Europa trebuie, la randul sau, "sa-si asume responsabilitatile in toate componentale sale", pentru a sustine activitatea economica din regiune.

Franta ocupa locul al doilea in topul tarilor din UE in ceea ce priveste cheluielile bugetare. Astfel, acestea vor reprezenta in 2014 56,5% din PIB, urmand sa scada pana la 54,5% din PIB in 2017.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ