Iohannis: CSAT a avizat favorabil bugetele instituţiilor din domeniul securităţii naţionale

| 31 ian, 11:39

Bugetele instituţiilor din domeniul securităţii naţionale au fost avizate favorabil de CSAT, a anunţat marţi preşedintele Klaus Iohannis.

'Am analizat toate aceste bugete şi în final CSAT a avizat favorabil bugetele pe securitate naţională', a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

"Guvernul a pregătit un proiect de buget pe care doreşte să-l trimită în Parlament şi pentru acest lucru e nevoie de avizul CSAT. Acest buget pe care guvernul l-a pregătit şi este gata să-l trimită în Parlament, mi se pare problematic. Acest buget prevede o creştere foarte mare a cheltuielilor şi după părerea specialiştilor şi după părerea mea, acest buget este prea optimist, este un buget supraevaluat fără să existe o explicaţie pertinentă pentru această creştere foarte mare, vorbim de o creştere în jur de 15%. Chiar dacă considerăm că economia României va creşte, lucru pe care ni-l dorim cu toţii, o creştere atât de mare este greu de realizat. În acest context, este cu atât mai greu de realizat de ce bug în domeniul securitate naţională în unele zone au fost scăzute", a declarat preşedintele Iohannis, informează Mediafax.

Proiectul care ne-a fost prezentat prevede o alocare de 2% pentru bugetul Ministerului Apărării Naţionale, ceea ce corespunde cu angajamentele în vigoare şi este important de subliniat că acest buget trebuie şi executat cu folos pentru România şi pentru securitatea naţională a României. Este extrem de important că aceşti banii alocaţi MApN să fie folosiţi pentru programe de dotare pe termen lung care realmente duc la o modernizare a dotării în România.

Bugetul pentru Ministerul de Interne este într-o zona foarte apropiată cu cel de anul trecut.

În final, CSAT a avizat favorabil bugetele pe securitate naţională. Important de reţinut, guvernul prin primul ministru şi Ministrul Finanţelor s-a angajat că la rectificarea bugetară să vină în completarea acestor sume acolo unde apar probleme, în special în domeniul salarizării personalului. Cu această remarcă a fost avizat proiectul de buget.

 

-----------

Președintele Klaus Iohannis a decis săptămâna trecută convocarea acestei ședințe a CSAT după ce proiectul de buget pentru instituțiile din domeniul securității naționale, transmis de Guvern, a fost primit vineri după-amiază la Secretariatul CSAT.

Guvernul se reunise vineri pentru discutarea proiectului de buget pentru anul 2017.

Administrația Prezidențială a precizat vineri că Executivul a decis, în acest an, să acționeze fără să se coordoneze cu CSAT, stabilind unilateral agenda de aprobare a proiectului de buget pe 2017 privind instituțiile din domeniul securității naționale.

Guvernul își va susține punctele de vedere în privința proiectului de buget pe anul 2017 în ședința CSAT de marți, a afirmat duminică premierul Sorin Grindeanu.

"Vom merge marți, la CSAT (...) Vă spun cu toată fermitatea, ca să nu existe surprize. Ne susținem punctele de vedere și nu există schimbări. Asta este viziunea noastră pentru bugetul pe anul 2017", a declarat Sorin Grindeanu.

Ședința CSAT va avea loc la ora 12,30 la Palatul Cotroceni și este prima reuniune la care participă membrii Guvernului Grindeanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ