CSAT se reuneşte marţi. Se vor stabili acţiunile privind implementarea deciziilor de la Summitul NATO

| 26 iul, 11:10

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte marţi în şedinţă la Palatul Cotroceni pentru a stabili măsurile şi acţiunile care trebuie întreprinse pentru implementarea deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varşovia.

"În cadrul şedinţei se va analiza modul de reflectare a mandatului României în documentele finale ale Summitului NATO din 8 - 9 iulie, de la Varşovia, şi se vor stabili măsurile şi acţiunile care trebuie întreprinse pentru implementarea deciziilor adoptate", a precizat Administraţia Prezidenţială. 

Şedinţa CSAT, condusă de preşedintele Klaus Iohannis, se va desfăşura de la ora 11,00. 

Pe 9 iulie, preşedintele Klaus Iohannis declara că Summitul NATO de la Varşovia a fost unul de succes pentru România, punctând că toate temele de interes pentru ţara noastră au fost cuprinse în documentele finale. 

El a arătat că principalele elemente de interes pentru România, obţinute la Summitul de la Varşovia, privesc echilibrarea măsurilor luate în cadrul noii posturi de apărare şi descurajare pe Flancul Estic. 

''În al doilea rând, o prezenţă aliată înaintată adaptată constând din Brigada multinaţională şi Iniţiativa de Instruire Intensificată, respectiv decizia privind elaborarea de opţiuni pentru consolidarea prezenţei maritime şi aeriene aliate în sudul Flancului Estic; în al treilea rând, un nou nivel în ce priveşte planificarea apărării pentru România în cadrul NATO, adică dezvoltarea planului de contingenţă obţinut în contextul Summitului anterior; şi, în fine, declararea capacităţii operaţionale iniţiale a sistemului antirachetă al NATO, elementul esenţial ale acestui progres fiind integrarea facilităţii de la Deveselu în sistemul NATO'', preciza atunci Iohannis. 

Ultima şedinţă a CSAT a avut lor pe 27 mai.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ